Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

'Nachtmerrie' Verstappen krijgt lof van Italiaanse media, Leclerc een veeg uit de pan

Nee, de Italiaanse media waren na de Grand Prix van Emilia-Romagna niet mild voor Charles Leclerc. Ze zagen hem vervallen in oude patronen, terwijl Max Verstappen zich ontpopte tot de nachtmerrie van alles en iedereen.

Leclerc crash Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het contrast is groot. Aan de ene kant wordt Max Verstappen overladen met complimenten, terwijl Charles Leclerc het in de Italiaanse media juist moet ontgelden. Zijn kostbare schuiver wordt door meerdere kranten omschreven als een 'blackout', totaal onnodig.

Met name La Gazzetta dello Sport maakt veel woorden vuil aan het povere optreden van de Monegask: "Hij gaf een zekere podiumplek uit handen. Een slechter einde van het weekend was niet mogelijk."

"Leclerc leek volwassen in de eerste duels van het seizoen, maar dit weekend leek hij een blackout te hebben, zoals we dat in het verleden wel vaker bij hem hebben gezien. Het was nu eenmaal niet nodig om alles op alles te zetten om Perez in te halen. Hij had aan zijn kampioenschap moeten denk, dat is hoe je titels binnenhaalt."

Lof is er ondertussen voor Verstappen: "Hij liet zijn kracht als wereldkampioen zien. Hij reed volwassen en compleet. Red Bull moest reageren na Melbourne en dat deed men, waardoor men het vertrouwen in de strijd tegen Ferrari heeft hervonden."

Verstappen weer als titelfavoriet?

Wat dit resultaat betekent voor het verdere verloop van de titilstrijd? La Repubbica durft er wel een gooi naar te doen: "Verstappen vormde een nachtmerrie voor iedereen door op vrijdag, zaterdag én zondag de snelste te zijn. Hij was meedogenloos, terwijl Leclerc fouten verzamelt."

"Het zal niet makkelijk worden om Verstappen dit seizoen zijn titel af te pakken", vervolgt de krant. "Red Bull pakte alles en liet Ferrari zo achter met enkel spijt."

De Corriere della Sera doet een gooi naar waar het mis ging voor Leclerc, waar die 'blackout' door kan zijn ontstaan: "Was het de hitte, de nervositeit, of toch de druk van de fans?"

"Verstappen leerde Leclerc een les en die les duurde het hele weekend. Red Bull was Ferrari in eigen huis de baas. Leclerc zal zelf een stap moeten zetten in de strijd om de titel."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

34 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull