Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Nachtmerrie' Verstappen krijgt lof van Italiaanse media, Leclerc een veeg uit de pan

Nee, de Italiaanse media waren na de Grand Prix van Emilia-Romagna niet mild voor Charles Leclerc. Ze zagen hem vervallen in oude patronen, terwijl Max Verstappen zich ontpopte tot de nachtmerrie van alles en iedereen.

Het contrast is groot. Aan de ene kant wordt Max Verstappen overladen met complimenten, terwijl Charles Leclerc het in de Italiaanse media juist moet ontgelden. Zijn kostbare schuiver wordt door meerdere kranten omschreven als een 'blackout', totaal onnodig. Met name La Gazzetta dello Sport maakt veel woorden vuil aan het povere optreden van de Monegask: "Hij gaf een zekere podiumplek uit handen. Een slechter einde van het weekend was niet mogelijk." "Leclerc leek volwassen in de eerste duels van het seizoen, maar dit weekend leek hij een blackout te hebben, zoals we dat in het verleden wel vaker bij hem hebben gezien. Het was nu eenmaal niet nodig om alles op alles te zetten om Perez in te halen. Hij had aan zijn kampioenschap moeten denk, dat is hoe je titels binnenhaalt." Lof is er ondertussen voor Verstappen: "Hij liet zijn kracht als wereldkampioen zien. Hij reed volwassen en compleet. Red Bull moest reageren na Melbourne en dat deed men, waardoor men het vertrouwen in de strijd tegen Ferrari heeft hervonden."

Verstappen weer als titelfavoriet?

Wat dit resultaat betekent voor het verdere verloop van de titilstrijd? La Repubbica durft er wel een gooi naar te doen: "Verstappen vormde een nachtmerrie voor iedereen door op vrijdag, zaterdag én zondag de snelste te zijn. Hij was meedogenloos, terwijl Leclerc fouten verzamelt." "Het zal niet makkelijk worden om Verstappen dit seizoen zijn titel af te pakken", vervolgt de krant. "Red Bull pakte alles en liet Ferrari zo achter met enkel spijt." De Corriere della Sera doet een gooi naar waar het mis ging voor Leclerc, waar die 'blackout' door kan zijn ontstaan: "Was het de hitte, de nervositeit, of toch de druk van de fans?" "Verstappen leerde Leclerc een les en die les duurde het hele weekend. Red Bull was Ferrari in eigen huis de baas. Leclerc zal zelf een stap moeten zetten in de strijd om de titel."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen