Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

NASCAR door het stof na misverstand over 'lugubere vondst'

De NASCAR-organisatie erkent dat men te snel conclusies heeft getrokken nadat afgelopen weekend in de pitbox van de zwarte coureur Bubba Wallace een strop werd gevonden. Het bleek uiteindelijk geen op Wallace gerichte actie te zijn geweest.

Bubba Wallace
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Bubba Wallace

De NASCAR-wereld vormde één front tegen racisme en steunde Bubba Wallace massaal, nadat afgelopen weekend een strop werd aangetroffen in de pitbox van Wallace. Direct na de ontdekking werd een statement uitgevaardigd over wat werd omschreven als een lafhartige daad, maar later bleek de strop al sinds 2019 als koord voor de garagedeur in de pitbox te hangen.

NASCAR-president Steve Phelps steekt de hand in eigen boezem voor wat betreft de enorme ophef die het teweeg heeft gebracht: "Toen we de strop voor het eerst zagen, was onze eerste reactie dat we de coureur in kwestie in bescherming moesten nemen", zo laat hij weten na afronding van NASCAR's eigen onderzoek. "We leven in licht ontvlambare tijden. Wat wij aanzagen voor een symbool van haat hing enkel in de #43-garage. Met de kennis van nu hadden we echter moeten spreken over een 'mogelijke' daad."

Overigens staat Phelps nog vierkant achter de massale steunbetuiging aan het adres van Wallace: "De strop was echt, evenals onze zorgen om het welzijn van Bubba. Men stond massaal op om de NASCAR-familie, onze familie, te beschermen, en daar zijn we ontzettend trots op."

De NASCAR-topman benadrukt to slot dat Wallace en zijn pitcrew geen blaam treffen in het geheel: "Zij hadden met dit hele incident niets te maken. Ik wil Bubba en zijn crew juist bedanken, in het geval van Bubba in het bijzonder voor de manier waarop hij leiderschap heeft getoond in de voorbije drie weken. Hij heeft de sport met moed, klasse en waardigheid vertegenwoordigd."

11 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez