Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nationale held Tsunoda bezwijkt niet onder alle Japanse aandacht: "Ik let alleen op mezelf"

Yuki Tsunoda zal dit week voor de eerste keer in zijn thuisland racen in de Formule 1. Hij laat echter weten geen druk te voelen. De ijskoude coureur wil alleen op zichzelf letten, maar de support van de Japanse fans geeft hem zeker wel positieve energie.

Yuki Tsunoda zal dit weekend in Japan zijn allereerste thuisrace in de Formule 1 rijden. De AlphaTauri-coureur kijkt vanzelfsprekend uit naar het weekend, maar het is voor hem nog onwerkelijk om voor de ogen van alle Japanse fans te racen. Vooral aangezien het maar zo kort geleden is dat hij zelf nog op de tribune zat. "Het zijn zeker de beste dagen die ik heb in de Formule 1", vertelt Tsunoda aan de media. "Het is een race waar ik al naar uit kijk sinds dat ik in de Formule 1 rijd. Ik kijk ernaar uit om voor mijn thuisfans te racen. Het is heel gaaf. Ik voel nog geen druk, omdat ik me het niet kan voorstellen om hier te rijden (in de Formule 1, red.). Vier jaar geleden was ik nog een van de toeschouwers! En nu rijd ik er zelf voor de ogen van de Japanse fans." "Ik ben de soort persoon die sowieso niet veel druk van andere mensen voelt. Als ik rij, let ik alleen op mezelf en alle steun zal me elke ronde positieve energie geven, wat nuttig en leuk zal zijn. Veel van mijn vrienden en familie komen naar Suzuka. En heel belangrijk, het laatste punt: ik mag een hele week Japans eten!"

Tsunoda heeft een bak aan ervaring op Suzuka

Tsunoda laatweten al heel wat rondes te hebben gereden op Suzuka. Maar in de koningsklasse van de autosport zal het circuit toch heel anders zijn, zo legt hij uit. "Ik reed vroeger vaak op Suzuka in de Formule 4, dus ik heb hier wel wat ervaring. Ik heb hier meer dan 10.000 rondes gereden of iets in die richting", grapt Tsunoda. "Maar toen ik onlangs in de simulator met een Formule 1-auto op het circuit reed, was het een hele andere wereld. Omdat je zoveel meer downforce hebt, zit je veel meer op het gas en is het als het ware een heel nieuw circuit. Ik denk dat het een van de beste circuits is die er is."

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"