Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Yuki Tsunoda

Nationale held Tsunoda bezwijkt niet onder alle Japanse aandacht: "Ik let alleen op mezelf"

Yuki Tsunoda zal dit week voor de eerste keer in zijn thuisland racen in de Formule 1. Hij laat echter weten geen druk te voelen. De ijskoude coureur wil alleen op zichzelf letten, maar de support van de Japanse fans geeft hem zeker wel positieve energie.

Tsunoda Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Yuki Tsunoda zal dit weekend in Japan zijn allereerste thuisrace in de Formule 1 rijden. De AlphaTauri-coureur kijkt vanzelfsprekend uit naar het weekend, maar het is voor hem nog onwerkelijk om voor de ogen van alle Japanse fans te racen. Vooral aangezien het maar zo kort geleden is dat hij zelf nog op de tribune zat.

"Het zijn zeker de beste dagen die ik heb in de Formule 1", vertelt Tsunoda aan de media. "Het is een race waar ik al naar uit kijk sinds dat ik in de Formule 1 rijd. Ik kijk ernaar uit om voor mijn thuisfans te racen. Het is heel gaaf. Ik voel nog geen druk, omdat ik me het niet kan voorstellen om hier te rijden (in de Formule 1, red.). Vier jaar geleden was ik nog een van de toeschouwers! En nu rijd ik er zelf voor de ogen van de Japanse fans."

"Ik ben de soort persoon die sowieso niet veel druk van andere mensen voelt. Als ik rij, let ik alleen op mezelf en alle steun zal me elke ronde positieve energie geven, wat nuttig en leuk zal zijn. Veel van mijn vrienden en familie komen naar Suzuka. En heel belangrijk, het laatste punt: ik mag een hele week Japans eten!"

Tsunoda heeft een bak aan ervaring op Suzuka

Tsunoda laatweten al heel wat rondes te hebben gereden op Suzuka. Maar in de koningsklasse van de autosport zal het circuit toch heel anders zijn, zo legt hij uit. "Ik reed vroeger vaak op Suzuka in de Formule 4, dus ik heb hier wel wat ervaring. Ik heb hier meer dan 10.000 rondes gereden of iets in die richting", grapt Tsunoda.

"Maar toen ik onlangs in de simulator met een Formule 1-auto op het circuit reed, was het een hele andere wereld. Omdat je zoveel meer downforce hebt, zit je veel meer op het gas en is het als het ware een heel nieuw circuit. Ik denk dat het een van de beste circuits is die er is."

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"