“Natuurlijk gaat Mick Schumacher in de Formule 1 rijden”

07 feb. 08:40 René Oudman 4 reacties
Met een zitje in de Formule 2 is Mick Schumacher, het 19-jarige zoontje van recordkampioen Michael Schumacher, nog maar één stap verwijderd van de Formule 1. Volgens diens voormalige teambaas, Frits van Amersfoort, is het niet de vraag of, maar wanneer de jonge Duitser zijn opwachting mag maken in de koningsklasse van de autosport.

In zijn eerste autosportseizoenen waren de resultaten van Schumacher junior niet denderend. In de Formule 4 draaide de tiener prima mee, tijdens zijn eerste Formule 3-seizoen moest hij meermaals genoegen nemen met een plek in de subtop. Vorig jaar begon het pardoes te draaien: vlak voor de zomerstop boekte Schumacher junior zijn eerste F3-zege, nadien reeg hij overwinningen aaneen.

“Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden”, klinkt Van Amersfoort cryptisch, in gesprek met Racingnews365. “Wat ik bedoel te zeggen: Mick heeft vorig jaar laten zien dat hij wel degelijk wat in zijn mars heeft. Toen hij in 2015 voor mijn team in de Formule 4 reed ging het niet denderend, inderdaad, en ook zijn eerste F3-seizoen was niet denderend. Er is natuurlijk niet maar één weg die naar de Formule 1 leidt. Mick doet er ietsje langer over, hij heeft wat meer tijd nodig om te leren.”

Van Amersfoort vindt het oneerlijk dat critici aan Schumachers prestaties twijfelen. Nadat de jongeling in de zomer van 2018 ineens begon te winnen, riepen meerderen dat er wellicht gesjoemeld werd met diens wagen. “Ik vind het niet juist dat mensen Micks prestaties bagatelliseren. Hij heeft een paar mega goede dingen gedaan, waardoor zijn zelfvertrouwen enorm is gestegen. In de autosport is dat een ontzettend belangrijk iets.”

De Formule 3-teambaas, die in het verleden onder meer Max Verstappen en Charles Leclerc in zijn wagens plaats zag nemen, weet vrijwel zeker dat de 19-jarige Schumacher het tot de F1 gaat schoppen. “Natuurlijk! Natuurlijk gaat hij de Formule 1 halen. Hij haalde de Formule 1 al voordat hij überhaupt wat had laten zien. Uiteindelijk heeft Mick natuurlijk het gigantische voordeel dat zijn naam zoveel PR genereert, dat je als F1-teambaas een gaatje in je kop hebt als je ‘m niet neemt.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen