Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Nederlanders kunnen geen potten breken in E-Prix Misano, Wehrlein wint na bizarre slotfase

Robin Frijns en Nyck de Vries hebben ook in de tweede Formule E-race op Misano niet voor een verrassing kunnen zorgen. Frijns viel uit na een touché met Antonio Felix da Costa en Sam Bird, De Vries kwam als zestiende over de streep. Pascal Wehrlein won de zevende ronde van het kampioenschap na een bizarre slotfase.

Misano
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sam Bagnall / Formula E

Nadat Antonio Felix da Costa zijn overwinning van zaterdag kwijtraakte aan Oliver Rowland door een illegale demper, was het een dag later tijd voor de tweede E-Prix op het circuit van Misano, Italië. Jake Hughes vertrok vanaf poleposition, met voormalig Formule 1-coureur Jean-Eric Vergne naast hem op de eerste rij. Robin Frijns en Nyck de Vries gingen respectievelijk vanaf de zevende en twintigste plaats van start.

Hughes wilde bij de start zijn leidende positie afstaan om energie te sparen, maar slaagde daar niet in omdat Vergne het niet toestond. In de slipstream spaar je nu eenmaal energie, wat tegelijkertijd dus voor veel positiewisselingen zorgde. Frijns sprong in de openingsfase even naar de vijfde plaats, al reed hij een paar bochten later weer op P8. Uiteindelijk kreeg Hughes het in de vierde ronde toch voor elkaar om de leiding aan Vergne en later Pascal Wehrlein te 'schenken'.

Voor Frijns was het feest al snel voorbij. De Nederlander werd gesandwicht door Da Costa en Sam Bird en moest met een kapotte voorvleugel en voorwielophanging opgeven. Het rampweekend van Da Costa was een paar ronden later compleet, want ook hij reed zijn voorvleugel stuk en viel terug naar de laatste plaats. Norman Nato en Stoffel Vandoorne deden overigens hetzelfde.

Vooraan bleef het stuivertje wisselen. Rowland nam halverwege de E-Prix de leiding over en nam Wehrlein mee in zijn slipstream. Wat volgde was een felle strijd om de zege, maar Rowland verbruikte te veel energie en viel in de laatste ronde stil. Wehrlein pakte het cadeautje uit en won de E-Prix, voor Jake Dennis en Nick Cassidy. De Vries moest het met de zestiende plaats doen.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"