Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Nederlandse teambaas over F1-rentree Lawson: "Bij ons enorm gegroeid"

Nu het F1-circus zich opmaakt voor de laatste zes races van het seizoen, gaan we ook Liam Lawson terugzien op de grid. Hij vervangt Daniel Ricciardo en jaagt op een vast zitje bij RB voor 2025.

Lawson FP3 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een nieuwe raceweek staat voor de deur. Na enkele weken van relatieve rust, ontwaakt de F1-wereld uit de herfstslaap en maakt men zich op voor de GP van de Verenigde Staten in Austin. je zou het bijna vergeten, maar we gaan dan ook een 'nieuwe' coureur aan de start zien. Want Liam Lawson maakt zijn rentree bij RB, als vervanger van de bedankte Daniel Ricciardo. Vorig seizoen reed Lawson al vijf races als vervanger van de aan zijn pols geblesseerde Ricciardo. Nu mag de Nieuw-Zeelander in de resterende zes races van het seizoen proberen een vast zitje bij RB voor 2025 te veroveren. 

In 2018 reed Lawson voor Van Amersfoort Racing toen hij debuteerde in de Europese raceklasses. Dat jaar reed Lawson in de Formule 4, won drie races en eindigde als tweede in de eindstand. Teambaas frits van Amersfoort koestert warme herinneringen aan Lawson. "Hij begon bij ons als kleine jongen. Wij hebben hem enorm zien groeien", vertelt Van Amersfoort tegen Motorsport.com. "Het is ook altijd een jongen geweest die ik echt wel in mijn hart had. Liam is een leuk joch. Toen hij hier kwam was hij net vers uit Nieuw-Zeeland gekomen. Midden in de winter kwam hij met een korte broek aan. Dat blijft me wel bij. Bij ons is hij enorm gegroeid in dat seizoen."

Van Amersfoort zag dat het talent van Lawson uiteindelijk verder hielp op de ladder richting de top. "Uiteindelijk heeft het te maken met het talent. Als een coureur een talent is, dan komt het er toch wel. Of dat nou Jantje of Pietje is. De jongens die niet genoeg geld bijeen krijgen, die werken er misschien niet zo hard voor. Het is echt het talent dat de doorslag geeft. Dat is met Liam ook gebeurd, hij pikte onderweg toch steun op. Mensen zien dat hij de investering waard is."

Wat Van Amersfoort verwacht van de rentree van Lawson in de Formule 1? "Ik hoop er natuurlijk het beste van. Ik heb wel geleerd om voorzichtig te blijven, maar ik heb wel goede hoop dat het wat wordt met hem. Verder moeten we het wel zien natuurlijk. Je kunt een mens promoveren tot hij het punt van onbekwaamheid bereikt. Laten we hopen dat het bij Liam inclusief Formule 1 is en niet exclusief Formule 1."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen gelauwerd Red Bull-unicum dreigt: "Dat is wel heel extreem, hè?"