Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Netflix met handen in het haar dankzij Horner-schandaal

Sinds 2018 besteed Netflix uitgebreid aandacht aan de Formule 1. Een van de hoofdrolspelers in alle seizoenen is Red Bull teambaas Christian Horner. Maar hoe zal de streamingsdienst de saga rond Christian Horner in beeld brengen als er volgend jaar weer een nieuw seizoen wordt uitgezonden?

Horner Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De saga rond Christian Horner domineerde de krantenkoppen tijdens de eerste weken van het seizoen. Begin februari bleek dat er een onderzoek was ingesteld, nadat een vrouwelijke werknemer een klacht over 'ongepast gedrag' tegen hem had ingediend.

Hoewel de klacht tegen Horner werd afgewezen, werd er een e-mail met talrijke bestanden van vermeende gesprekken tussen Horner en de betrokken vrouw verstuurd naar hooggeplaatste personen in de Formule 1, de FIA, F1-eigenaar Liberty Media en de reguliere media.

Na de seizoensopener in Bahrein, maakte Jos Verstappen opmerkingen dat het team zou ontploffen als Horner aan het roer zou blijven. De Brit stond echter resoluut tegenover de kritiek die hij te verduren kreeg.

De uitvoerend producent achter de megahit 'Drive to Survive' heeft bevestigd dat het schandaal rond Christian Horner in de volgende serie aan bod zal komen, maar waarschuwde ook dat dit problemen zal opleveren. De Netflix-camera's waren aanwezig in Bahrein en Saoedi-Arabië om beelden vast te leggen voor de volgende serie. Hoewel er nog geen officiële opdracht is voor een zevende serie, is het zeer waarschijnlijk dat de serie volgend jaar uitgezonden gaat worden.

Uitvoerend producent James Gay-Rees legt aan The Telegraph uit hoe Netflix omgaat met de saga: "Het zal benoemd moeten worden in een of andere hoedanigheid."

"En ze willen allemaal dat het op een bepaalde manier wordt verteld, dus het gaat erom die lijn te bewandelen om kijkers tevreden te houden, Netflix tevreden te houden en onszelf, zodat we 's nachts kunnen slapen met de beslissingen die we hebben genomen."

'Jouw schuld'

"Ik weet niet wat hij heeft gedaan en ik heb er echt geen mening over, maar hij heeft het meegemaakt en dat wens je niemand toe." Gay-Rees onthult ook dat Horner Netflix voor de grap de schuld gaf van het schandaal. "Ja, dat is wat Christian tegen me zei: 'Dit is allemaal jouw schuld'."

De vrouw in kwestie heeft het recht gekregen om in beroep te gaan. Het is nog niet duidelijk of ze dat ook daadwerkelijk heeft gedaan. Met de situatie schijnbaar nog open, voegde Gay-Rees eraan toe: "Je moet evenwicht hebben. Ik denk dat het er voor Horner voorlopig goed uitziet, maar het voelt nog niet alsof het klaar is. Het hangt allemaal af van hoe het afloopt."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China