Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey blikt terug op 100 Red Bull-zeges: "Eigenlijk was alles al een bonus"

Topontwerper Adrian Newey zag in Canada hoe Max Verstappen de honderdste zege van Red Bull boekte. Alle overwinningen zijn behaald met een bolide ontworpen door Newey, waar hij trots, maar vooral ook nuchter over blijft.

Newey Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen pakte met het winnen van de Grand Prix van Canada de honderdste overwinning voor Red Bull in de Formule 1. Alle zeges van het Oostenrijkse topteam kennen een onmisbare factor op de achtergrond: topontwerper Adrian Newey. De legendarische engineer is het brein achter alle kampioenschappen van Red Bull.

Na het behalen van de honderdste zege is de blijdschap duidelijk merkbaar bij Newey. Niet zo gek ook, want met 100 overwinningen voor Red Bull en zelfs 200 voor de topontwerper is hij een van de meest succesvolle engineers ooit in de autosport. Toch blijft hij nuchter.

"Het is mijn droom geweest om een engineer te zijn in de autosport en toen ik mijn eerste baan in de autosport kreeg, mijn eerste salaris, was dat een geweldig moment. De rest is eigenlijk een bonus", aldus Newey, die zo de woorden van 'zijn' Verstappen gebruikt.

Hoogtepunten voor Newey

In de afgelopen jaren voor Red Bull maakte Newey genoeg hoogtepunten mee, maar als hij moest kiezen tussen de allermooiste momenten kijkt hij naar de spannendste Formule 1-seizoenen. "De kampioenschappen die doorgaan tot het allerlaatste moment, wat vaak in Abu Dhabi het geval is. Sebastian Vettel tegen Fernando Alonso en natuurlijk Max tegen Lewis Hamilton!"

100 overwinningen voor Red Bull, 200 overwinningen voor alle F1-teams waar hij de auto voor ontwierp. De carrière van Newey is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Toch blijft hij bescheiden: "Ik heb al zo veel geluk dat ik mag doen wat ik altijd heb mogen doen, daar geniet ik van", aldus de topontwerper.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten