Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey hint op volgende stap na Red Bull-vertrek

De toekomst van Adrian Newey in de Formule 1 is de afgelopen weken een veelbesproken onderwerp geweest. Twee weken geleden werd namelijk bekend dat de topontwerper Red Bull Racing begin 2025 zal verlaten. Hij gaat nu in op zijn eigen toekomst.

Adrian Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na bijna twintig jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Red Bull Racing en topontwerper Adrian Newey. Hij veroverde met het team zes constructeurskampioenschappen en zeven rijderstitels. Maar waar gaat hij hierna naartoe, of gaat hij genieten van zijn welverdiende pensioen?

Ferrari zou azen op de handtekening van de Brit, maar ook Mercedes en Aston Martin zouden interesse in de topontwerper hebben. Ook Williams heeft Newey op het oog, zo kon RacingNews365 eerder al melden. De Brit suggereert echter dat hij graag een ander F1-project wil nastreven. "Als je me 15 jaar geleden had gevraagd of ik op 65-jarige leeftijd serieus zou overwegen om van team te veranderen, ergens anders heen te gaan en nog eens vier of vijf jaar door te gaan, zou ik hebben gezegd dat je hartstikke gek bent", zo zegt Newey in gesprek met Eddie Jordan bij Oyster Yachts.

"Ik wil al sinds mijn achtste of tiende als ontwerper in de autosport werken. Ik heb het geluk gehad dat ik die ambitie heb kunnen waarmaken, die eerste baan heb kunnen krijgen en sindsdien in de autosport zit. Elke dag is een bonus, ik houd gewoon van wat ik doe", zo vervolgt Newey zijn verhaal. "Ik ga straks wat op vakantie. Ik voel me op dit moment een beetje moe. Maar op een gegeven moment ga ik waarschijnlijk weer (aan de slag, red.)."

GP Miami was 'vreemd'

Newey geeft echter toe dat hij het competitieve aspect zou missen als hij de Formule 1 helemaal zou verlaten. "Het mooie van autosport is dat het heel pijnlijk kan zijn, maar elke twee weken weet je hoe je ervoor staat. Die feedback is denk ik wat alles inspireert. En ik denk dat ik daar in de loop der jaren aan gewend ben geraakt en ik weet dat ik het zou missen als ik het niet zou doen."

"Ga ik weer (werken, red.) of geniet ik van mijn jacht en zeil ik de zonsondergang tegemoet?", zo vraagt Newey zichzelf hardop af, waarna hij het antwoord schuldig blijft. De bevestiging van zijn vertrek bij Red Bull kwam vlak voor de Grand Prix van Miami eerder deze maand. En dat werd een bijzonder weekend voor Newey.

"De Grand Prix van Miami zelf was vreemd. Ik was er wel als strategist aan de pitmuur, maar ik was niet betrokken bij de beslissingen en vergaderingen van de engineers. Ik werd alleen maar rondgereden voor de pers. Ik had eerlijk gezegd nooit verwacht dat het groot nieuws zou worden, ik had er nooit echt over nagedacht. Dat het in alle kranten en op tv kwam, was bijna een schok", zo sluit Newey af.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco