Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey maakt definitieve keuze over toekomst, aankondiging in de maak

Er wordt al maanden gespeculeerd over de toekomst van topontwerper Adrian Newey. Waar gaat de Brit naartoe, nu hij begin 2025 de deur achter zich dichttrekt bij Red Bull? Nu wordt alles duidelijk.

Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey zal in aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan, die over een kleine twee weken wordt verreden, worden aangekondigd als nieuwste aanwinst van het team van Aston Martin, zo heeft RacingNews365 vernomen. De toekomst van de topontwerper is de bron van veel speculatie geweest, sinds Red Bull begin mei bevestigde dat de Brit het team in het eerste kwartaal van 2025 gaat verlaten.

Nadat het verrassende besluit van het vertrek van het Red Bull-kopstuk naar buiten kwam, zei Newey dat hij een periode van bezinning zou inlassen voordat hij zijn volgende stap in zijn carrière zou bepalen. Newey werd in verband gebracht met Ferrari en op een gegeven moment leek het erop dat dat zijn bestemming zou worden. Daardoor zou hij een alliantie vormen met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit treedt namelijk vanaf 2025 in dienst bij de Scuderia.

Privérondleiding

Bovendien toonde Williams interesse in de komst van Newey. Al werd de topontwerper, samen met zijn manager Eddie Jordan, het hof gemaakt door bijna elk F1-team in de zoektocht naar de diensten van een van de beste ontwerpers in de geschiedenis van de sport, zo heeft deze website begrepen. Maar de toenadering van Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll heeft Newey uiteindelijk overgehaald om bij het in Silverstone gevestigde team te komen werken.

Sinds Stroll het team overnam, dat ooit bekend stond als Force India en het omdoopte tot Aston Martin, hebben hij en zijn consortium flink geïnvesteerd in nieuwe faciliteiten. Daarnaast is er een groot aantal talenten aangenomen om zijn ambitie te verwezenlijken: het winnen van Grands Prix en uiteindelijk de F1-titels te veroveren.

Newey zou onder de indruk zijn geraakt van de ultramoderne fabriek, met een eigen windtunnel, na een recente privérondleiding, zo kan deze website melden. De aanstelling van Newey wordt door Stroll gezien als het laatste stukje van de puzzel om Aston Martin kampioen te maken, wanneer de nieuwe power unit-reglementen in 2026 van kracht worden. Er hangt echter wel een flink prijskaartje aan de komst van de topontwerper, volgens de geruchten 20 miljoen pond per jaar.

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na machteloze race Verstappen in Bakoe