Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey verbluft door Verstappen en Red Bull: "Nog nooit zoiets meegemaakt"

Van Adrian Newey, met al zijn wereldtitels voor drie verschillende teams, mag je verwachten dat hij wel het één en ander gewend is. Toch maakt de succesontwerper nu bij Red Bull dingen mee die hij nog heeft meegemaakt.

Verstappen king Willem-Alexander Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull namelijk won de eerste dertien races van 2023 en Max Verstappen pakte als individu reeds negen GP-overwinningen op rij. Newey is erdoor verbluft: "Ik heb nog nooit mogen werken voor een team dat de eerste dertien races van het seizoen wist te winnen. Misschien dat we in het verleden ooit tot zes kwamen ofzo, maar dat komt dus niet in de buurt van wat we nu zien", aldus Newey tegenover Autosport.

"Het is geweldig dat zowel de coureur als het team deze mate van constantheid laat zien. Men werkt overduidelijk heel goed samen en deze prestaties zijn dan ook een eerbetoon aan iedereen die zijn steentje bijdraagt door gewoon zijn of haar werk te doen."

Scorebord-technisch heeft Newey dit dus nog nooit meegemaakt, maar het gevoel dat alles gewoon lijkt te lukken, is niet nieuw voor de Brit: "Het grappige is dat ik me voorheen wel eerder in de positie bevond waarin je voor je gevoel niet heel veel anders doet dan anders, maar waarin wel alles gewoon klopt."

Verstappen een grootheid

Het team presteert uitzonderlijk goed, iets waar Newey zelf natuurlijk een groot aandeel in heeft, maar aparte woorden van lof heeft Newey ook voor Verstappen. En Newey is iemand met recht van spreken, aangezien hij eerder met grote namen als Ayrton Senna, Mika Hakkinen en Sebastian Vettel samenwerkte.

"Max is ontegenzeggelijk nu al één van de grootsten aller tijden en hij presteert momenteel op de toppen van zijn kunnen. Nadat hij in 2021 zijn eerste WK-titel won, is er denk ik veel druk van zijn schouders gevallen, met als resultaat dat hij nog beter is gaan rijden."

"Hij heeft alles op orde. Met Max heb je het gevoel, net als bij alle grote namen, dat hij bijna op de automatische piloot rijdt, hetgeen ruimte laat om zich naast het rijden ook met diverse randzaken bezig te houden."

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije