Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Marc Marquez

Nieuw F1-avontuur voor MotoGP-legende Marquez? "Vooral daarom was ik snel"

Marc Marquez kennen we natuurlijk van de tweewielers, maar niet iedereen zal scherp op zijn netvlies hebben dat hij ooit verduveld snel was in een Formule 1-bolide. Zien we de zesvoudig MotoGP-kampioen ooit competitief meedoen op vier wielen?

Marquez Toro Rosso
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was in 2018 dat namens het Respsol Honda MotoGP-team zowel Marc Marquez als Dani Pedrosa mochten testen met een in Toro Rosso-kleuren gehulde Red Bull Formule 1-wagen uit 2012. De links met zowel Red Bull als kersvers Toro Rosso-motorleverancier Honda waren overduidelijk. Het kwam hem op complimenten van Helmut Marko te staan, die opperde dat Marquez voor de toekomst wellicht een interessant optie kon zijn.

Beide tweewielcoureurs kwamen goed uit de verf en het zou niet de eerste keer zijn dat een motorcoureur de overstap naar vier wielen maakt, denk bijvoorbeeld aan Valentino Rossi, die komend seizoen zelfs de overstap maakt naar het World Endurance Championship. Ligt zoiets ook voor Marquez in het verschiet?

De skills die je daar als coureur voor nodig hebt, zijn echt ongelooflijk

- Marc Marquez

Exact die vraag legt RacingNews365 voor aan Marc Marquez in een exclusief interview aan het einde van het MotoGP-seizoen. Even daarvoor kondigde hij een nieuw avontuur aan op een Ducati bij Gresini, daar waar hij de teamgenoot wordt van broertje Alex Marquez. Maar vier wielen, trekt hem dat nog?

Het antwoord is echt kort en bondig en laat niks aan duidelijk te verstaan over: "Nee. Natuurlijk was het super tof om een F1-auto te proberen en het klopt dat ik best snel was, maar ik werd goed begeleid die dag. Ik moet Mark Webber en Red Bull daarvoor bedanken, evenals Dr. Helmut Marko en ook Niki Lauda was bij die test aanwezig."

"Het was echt een super speciale dag en ja, ik deed het best goed. Ik was snel, maar het betrof een besloten test op een circuit dat ik bovendien goed ken, namelijk de Red Bull Ring. Maar het is heel anders dan wanneer je mij bijvoorbeeld los zou laten op een stratencircuit als Monaco. De skills die je daar als coureur voor nodig hebt, zijn echt ongelooflijk."

Als hij al ooit vierwiel-ambities zou hebben gehad, dan is dat nu een gepasseerd station, zo toont de Spanjaard zich realistisch. "Als je succesvol wil zijn in de auto- of motorsport moet je daar echt op vroege leeftijd mee beginnen."

Bekijk hieronder de beelden van de Formule 1-test van Marc Marquez.

All in

In de 5-delige Red Bull TV-documentaire 'All in' krijg je een uitgebreide, unieke en eerlijke inkijk het leven van Marc Marquez. Van zijn 'vete' met Rossi tot zijn veelbesproken rijstijl en het blessureleed, alles komt erbij aan bod.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Miami 2024