Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2023

'Nieuw' F1-team bereikt volgende mijlpaal: eerste F1-auto de windtunnel in

Het Amerikaanse Andretti-team wacht op het lot van haar F1-deelname, maar gaat buiten de baan door met de voorbereidingen.

Michael-Andretti-Formula-Racing-F1-Nieuws-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Andretti Cadillac baas Michael Andretti heeft onthuld dat het volgende week een auto die is gebouwd aan de hand van de huidige F1-specificaties in een windtunnel zal testen. Het Amerikaanse team heeft als doel om op de F1-grid te komen en heeft de eerste twee fases van het toelatingsproces van de FIA doorlopen.

Maar de laatste horde die nog genomen moet worden is de commerciële discussie met het Formule 1-management, waarbij men sterke tegenstand krijgt van de gevestigde teams, die tegen de toetreding van Andretti zijn.

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten op het Circuit of the Americas vertelt Andretti tegen Sky Sports F1: "Het is heel, heel spannend. Onze dank gaat uit naar de FIA en de president. Het was een zware strijd voor ons team en ik ben er trots op dat we in elke categorie als beste uit de bus zijn gekomen."

"Dus ik denk dat het zeker laat zien dat we het recht hebben om hier op de grid te staan. We zijn erg blij met de steun van de fans, die was overweldigend. Ik wil iedereen bedanken voor alle steun, want dat betekent heel veel voor ons. We zijn erg enthousiast over de toekomst, we denken dat we de Formule 1-fans iets te bieden hebben."

Andretti 'voluit' in F1-voorbereidingen

De toetredingsvoorwaarden stellen dat een nieuw team in 2025 of 2026 kan toetreden, waarbij de laatste datum in lijn zou zijn met een nieuwe set aan Formule 1-regels. Op de vraag waar men zich op dit moment op richt, legt Andretti uit: "We mikken nog steeds op 2025."

"Onze auto gaat volgende week de windtunnel in, dus we hebben al een auto opgebouwd in '23-spec. We zijn dus volop bezig, we zijn een team aan het opbouwen, dus op dit moment is het 2025, het zou 2026 kunnen worden, maar we zullen zien."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"