Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

'Nieuw' F1-team investeert honderden miljoenen in nieuw hoofdkwartier

Andretti Global, dat maar al te graag in wil stappen in de Formule 1, heeft nieuwe plannen bekend gemaakt voor een nieuw hoofdkantoor in de Verenigde Staten.

Andretti new factory
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Andretti Autosport
Andretti Global, het bedrijf achter Andretti Autosport, dat in meerdere grote raceklassen uitkomt en maar al te graag toe wil treden tot de Formule 1, investeert ongeveer 200 miljoen dollar (momenteel is dat ongeveer evenzoveel euro's) in de bouw van een nieuw hoofdkantoor.

Daarmee onderstrepen ze nog maar eens de grootse plannen van het team, maar vooralsnog lijkt de Formule 1 Andretti nog niet met open armen te verwelkomen. Binnen de sport lijken sommige teams bang te zijn dat een komst van Andretti ervoor zorgt dat er minder geld in hun zakken stroomt.

Teameigenaar Michael Andretti was niet te spreken over de houding van de huidige elite in de sport. "Het was vroeger al een Europees clubje en ik heb het gevoel dat het nog steeds het geval is, als je ziet hoe we worden behandeld. We zouden namelijk een bedreiging zijn voor hen, als eerste internationale team."

"Ze kiezen voor een erg snobistische aanpak. Uiteindelijk zullen wij meer waarde toevoegen aan de sport dan wegnemen."

Indiana

Het nieuwe, enorme hoofdkwartier komt te staan in Fishhers, Indiana, in de buurt van Indianapolis, de thuisbasis van vele IndyCar-teams en zal net zo groot worden als 68 American Football-velden. In het jaar 2026 moet het gezorgd hebben voor vijfhonderd nieuwe banen.

De fabriek moet volgens het team de basis worden van 'alle operaties van het team in in IndyCar, Indy Lights, IMSA, maar ook van de toekomstige initiatieven', waarmee ongetwijfeld gedoeld wordt op het beoogde Formule 1-avontuur van de Amerikaanse renstal.

CEO Andretti is logischerwijs in zijn nopjes met de bouw, die nog dit jaar moet beginnen. "Indiana heeft een belangrijke plek in de geschiedenis van de autosport, maar ook in mijn eigen carrière als coureur en teameigenaar. Ik ben heel blij dat ik kan bevestigen dat Indiana nog een hele lange tijd ons thuis zal zijn."

"De laatste twintig jaar hebben we hard gewerkt om onze faciliteiten uit te breiden en ik ben trots op de stappen die we hebben genomen om een diverser raceportfolio te creëren. Onze huidige faciliteiten hebben hun plicht gedaan, maar onze mensen verdienden de beste omgeving om in te werken met de best mogelijke middelen", aldus Andretti.

Ook interessant:

Een uitgerust Ferrari is gevaarlijk voor Verstappen en Red Bull

Het Formule 1-seizoen 2022 gaat verder met de GP van België. Max Verstappen en Red Bull zijn de gejaagden, Ferrari (en Mercedes?) de jagers. Wat mogen we nog verwachten van deze teams?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"