Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sauber F1 team

'Nieuw Formule 1-team maakt einde aan geruchten en voltooit overname'

Lange tijd gingen er geruchten dat het hele Audi-debuut in de Formule 1 niet door zou gaan, maar aan die geruchten is nu resoluut een einde gemaakt.

Start Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Audi zal in 2026 als fabrieksteam op de Formule 1-grid staan nadat het Sauber over zou hebben genomen. Dat is altijd gecommuniceerd, maar de laatste maanden ging het gerucht dat het hele Audi-project niet door zou gaan. Nu zijn die geruchten echter in één klap naar het rijk der fabelen verwezen.

Het Duitse Bild schrijft namelijk dat in navolging van de aankoop van 25% van de aandelen van het team in een eerder stadium Audi nu ook de overige 75% van de aandelen heeft overgekocht, waardoor de formatie nu geheel in handen is van Audi. De deal zou volgens de publicatie in de voorbije dagen zijn afgerond.

Het team blijft voor een deel gevestigd in het Zwitserse Hinwill, sinds jaar en dag de uitvalsbasis van Sauber, maar een ander deel opereert in Duitsland. Het gaat dan natuurlijk om de motorenafdeling, daar waar de Audi Formule 1-krachtbron in elkaar wordt gezet.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren