Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Nieuwe circuit layout Singapore

De Grand Prix van Singapore zal er een beetje anders uitzien dan dat je wellicht gewend bent. Er zijn namelijk een aantal wijzigingen doorgevoerd aan de layout. Dat heeft niet alleen effect op de 'flow' van de baan, maar ook op de rondetijden én het aantal rondes dat de F1-coureurs af moeten leggen tijdens de Grand Prix.

Singapore F1 Track Changes 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Door herontwikkelingswerkzaamheden in de buurt van het circuit wordt het gedeelte tussen bocht zestien en negentien van de voormalige layout nu één lang recht stuk van 397,9 meter. Het aantal bochten wordt daarmee teruggebracht van 23 naar negentien. De rondetijd moet ruim twintig seconden onder de vorige poleposition liggen (1.27 in plaats van 1.49).

Tekst gaat verder onder afbeelding.

F1-circuit Singapore andere lay-out door komst 'NS Square'

Ten gevolge van de veranderingen verdwijnt de Bay Grandstand en wordt de circuitlengte teruggebracht van 5,063 km naar circa 4,928 km, terwijl het aantal ronden in de Grand Prix wordt verhoogd van 61 naar 63.

De werkzaamheden rond het circuit van Singapore - waar in 2008 de eerste Grand Prix werd verreden - zijn bedoeld om de Float at Marina Bay te herontwikkelen tot 'NS Square', een nieuwe gemeenschaps- en evenementenlocatie. De werkzaamheden begonnen in maart 2023 en zullen naar verwachting eind 2026 zijn afgerond.

Rij hieronder een rondje mee met voormalig F1 Esports-kampioen Jarno Opmeer in F1 23.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola