Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe grote Mercedes-update aangekondigd

Ondanks dat Mercedes al een grote update heeft meegenomen naar Monaco, komen er ook nieuwe updates voor Silverstone, meldt teambaas Toto Wolff.

Tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië zal het team van Mercedes weer met een vers upgradepakket komen, laat teambaas Toto Wolff weten. Sinds de overstap naar de nieuwe sidepods in Monaco wist Mercedes twee podiumplekken in te behalen in Spanje en één podiumplek voor Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Canada. Ze staan mede daardoor nu tweede in het constructeurskampioenschap. De update in Monaco had nooit als doel om de mogelijkheid te bieden om met Red Bull te kunnen vechten, het idee van de update was om Mercedes een platform te geven vanwaar zij verder kunnen bouwen, en zo dichter in de buurt kunnen komen van de leiders in het kampioenschap.

Nieuwe updates komen eraan

"We nemen een grotere update mee naar Silverstone", bevestigt Wolff aan de media, inclusief RacingNews365 . "En dan hebben we er nog één voor de zomerstop (voor de Belgische Grand Prix eind juli, red.). Het leerproces (van de auto) is veel sneller gegaan sinds we een deel van het concept hebben veranderd. Er zouden de komende vier races behoorlijke stappen gemaakt moeten worden. We begrijpen de simulaties steeds beter, welke correleren met hetgeen we op de baan zien." "Dat is de afgelopen anderhalf jaar ons probleem geweest, maar we zien nu goede prestatieverbeteringen vanuit de windtunnel. We begrijpen nu beter wat de auto nodig heeft om snel te gaan en hoe de set-ups eruit moeten zien. De stappen worden nu groter en we maken goede vorderingen."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje