Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Nieuwe Nederlandse F1-zender kondigt grote persconferentie aan

Al heel snel zullen de Formule 1-kijkers in Nederland weten waar ze aan toe zijn in 2022 en verder. De nieuwe uitzendgerechtigde, NENT, dat via haar streaming service Viaplay F1 aan de man wil brengen, heeft een grote persconferentie aangekondigd.

Start Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari F1 Media

Volgend jaar verhuizen de uitzendrechten voor de Formule 1 in Nederland van Ziggo Sport naar het Zweedse NENT (Nordic Entertainment Group), dat Formule 1 via de streaming service Viaplay in de huiskamers wil gaan brengen.

Op 8 december zal het bedrijf meer duidelijkheid geven over de invulling van haar Nederlandse Formule 1-zender. De Scandinavische partij zal namelijk een grote persconferentie geven.

Eerste grote namen al bekend

De afgelopen maanden liet NENT al weten grootse plannen te hebben, zo vertelde Peter Nørrelund, de Chief Sports Officer van het bedrijf, aan RacingNews365. "We zullen niet alleen vanuit een studio uit Amsterdam werken, maar we hebben ook minimaal twee commentatoren en een pitreporter op locatie aanwezig."

Eerder werd Marco Zwaneveld al aangekondigd als Head of Sports en begin deze maand kondigde NENT aan dat Amber Brantsen van de NOS over zal komen en de studio-uitzendingen om de Formule 1-races heen zal gaan presenteren. Op 8 december zal er naar alle waarschijnlijkheid dus meer duidelijk worden over haar toekomstige collega's.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

72 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse 'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'