Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Nieuwe Red Bull-updates voor Verstappen en Perez tijdens eerste GP

De testdagen werpen hun vruchten al af voor Red Bull. De verzamelde data tijdens de testdriedaagse in Bahrein, iets meer dan een week geleden, heeft al geleid tot kleine updates aan de RB16B waarmee Max Verstappen en Sergio Perez aankomend weekend het circuit opgaan.

Verstappen test bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Wat kan een Formule 1-team eigenlijk veranderen aan de auto als er slechts een kleine twee weken zit tussen de laatste testdag en de eerste vrije training van het seizoen? Niet bijster veel, maar wel genoeg om toch al wat kleine updates te introduceren voorafgaand aan de eerste Grand Prix in Bahrein, waar een ruime week geleden nog werd getest.

Pierre Wache, de technische directeur van Red Bull, vertelt wat er in de tussentijd allemaal gebeurt bij het team van Max Verstappen en Sergio Perez. "Om eerlijk te zijn begint de ontwikkeling voor de eerste vrije training van het seizoen al na de eerste testdag. We wachten niet tot het einde van de laatste testsessie. We hebben door de dagen heen veel verschillende onderdelen getest, om zo te begrijpen wat er wel en wat er niet werkt op de auto."

En aan de hand van het testen van die verschillende onderdelen weet het team welke weg er ongeveer in moet worden geslagen wat betreft de verdere ontwikkeling van de wagen. "Dan weten we welke kant we op moeten gaan met de eerste updates en proberen we al de eerste kleine updates mee te nemen naar de allereerste race van het jaar", zo vervolgt Wache zijn verhaal.

Dat is zeker niet alles wat er de afgelopen week is gebeurd bij het team. De Red Bull-coureurs hebben namelijk ook hun steentje bijgedragen, door uren te maken in de simulator. "De coureurs werken hard in de simulator om te kijken hoe de wagen verbeterd kan worden, qua set-up, om zo te zorgen voor een beter gebalanceerde wagen."

Want die simulator is vandaag de dag zeer belangrijk, benadrukt de technische directeur. "Als er op het circuit een bepaald onderdeel is dat zich op een bepaalde manier gedraagt en je denkt dat het probleem te verhelpen is, dan ga je met behulp van de simulator aanpassingen maken om te zien of dat de wagen verder helpt, of niet."

Ook interessant:

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco