Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris dichter op Verstappen dan ooit: "Had twee keer kunnen winnen"

Was Lando Norris de snelste man op de baan tijdens de Grand Prix van Qatar? Die vraag wordt waarschijnlijk nooit meer beantwoord, want de coureur van McLaren moest zich vanaf P10 opwerken. Norris zelf denkt dat hij zijn eerste GP-zege had kunnen boeken als hij een foutloos weekend had afgewerkt.

Norris Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris liep een beetje met zijn ziel onder zijn arm door de paddock in Qatar. De coureur zag meermaals zijn tijd afgepakt worden in de kwalificatie, waardoor hij vanaf plaats tien moest vertrekken. De McLaren leek snel genoeg om heel misschien wel te winnen, want Oscar Piastri schreef de sprintrace op zijn naam. Norris bevestigde dat vermoeden door achter zijn teamgenoot tweemaal als derde te finishen en een zeer sterke snelheid te laten zien.

De Brit blijft achter met een hoop vraagtekens. "Ik had voor twee polepositions moeten strijden en mogelijk zelfs voor twee zeges", vertelt Norris tegen onder andere RacingNews365. "Ik weet natuurlijk niet of Max Verstappen nog veel sneller had kunnen gaan in de kwalificatie, maar ik had het in ieder geval beter kunnen doen. Daarom was ik zo gefrustreerd. Ik denk dat ik twee keer had kunnen winnen."

Norris antwoordt bevestigend op de vraag of hij nog niet eerder zo dicht bij Verstappen zat qua snelheid. "Ik denk het wel. Het voelt als een gemiste kans om in ieder geval de strijd met hem aan te gaan en te denken aan wat we mogelijk hadden kunnen bereiken. De gemengde gevoelens overheersen. Uiteraard ben ik blij met de derde plaats, maar in mijn achterhoofd blijf ik vinden dat ik er meer uit had kunnen halen."

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"