Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris gewaarschuwd voor Red Bull-move: 'Daarom beter van niet'

Lando Norris wordt vaak in verband gebracht met Red Bull, ondanks een doorlopend contract met McLaren. Maar moet Norris Red Bull überhaupt willen overwegen? Johnny Herbert denkt van niet.

Verstappen Norris Perez Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op korte termijn zullen we Lando Norris niet zomaar bij Red Bull gaan zien. Ja, hij wordt veelvuldig in verband gebracht met de formatie van Christian Horner, maar hij heeft nu eenmaal een contract dat hem tot en met 2025 bij McLaren houdt. Dat staat enig geflirt over en weer niet in de weg. Helmut Marko gaf namens Red Bull al aan dat Norris in zijn ogen de beste jonge coureur is van het moment en dat zijn jeugdige speelsheid ook goed bij het team zou passen.

Is Norris daarmee de logische favoriet voor een stoeltje vanaf 2026? Het zou zomaar kunnen, maar voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert raadt hem een dergelijke move tegenover Express Sport met klem af.

"Als coureur ga je voor jezelf natuurlijk altijd na waar de beste kansen liggen en welke scenario's voor jou het beste kunnen uitpakken. Maar is een move naar Red Bull dat risico wel waard?", zo vraagt de drievoudig Grand Prix-winnaar zich hardop af.

"McLaren is dol op hem"

"McLaren doet het momenteel namelijk erg, erg goed. Ze zijn daar dol op hem en als de auto naar behoren functioneert, levert Lando de resultaten. Is het het risico waard? Persoonlijk denk ik van niet."

"Lando is bovendien nog steeds heel jong, hij zal nog beter worden, terwijl ook McLaren de opwaartse lijn heeft gevonden. Volgend jaar kunnen ze zich zomaar in een sterkere positie manoeuvreren."

"We moeten natuurlijk afwachten hoe het allemaal loopt, maar ik zie niet in waarom hij het zichzelf moeilijker zou maken dan strikt noodzakelijk is op het moment dat hij zich al in zo'n goede positie (bij McLaren, red.) bevindt."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'