Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Norris hekelt de FIA: 'We zijn geen schoolkinderen!'

Lando Norris heeft helemaal niets met de nieuwe reglementen van de FIA en hoopt dat de druk op de autosportbond toeneemt.

Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de winterperiode kwam het nieuws naar buiten dat de FIA met nieuwe regels kwam, waardoor Formule 1-coureurs zonder expliciete toestemming geen statements zouden mogen maken in de koningsklasse van de autosport.

Deze veranderingen vallen bij vrijwel alle Formule 1-coureurs niet goed. Ook Lando Norris is er op zijn zachtst gezegd niet over te spreken, zo laat hij weten in gesprek met onder meer RacingNews365 tijdens de launch van de MCL60.

"Er zijn dingen die we misschien willen doen of willen zeggen, maar misschien staan ze dat niet toe. Volgens mij is er al flink wat druk uitgevoerd en is er al genoeg gezegd om hen terug te laten komen op hun keuze", zo laat de jonge Brit optekenen.

Het voelt bijna alsof hij weer een jongetje op school is, zo legt hij uit. "De Formule 1 heeft ons duidelijk gemaakt wat ze denken dat acceptabel is en wat we als coureurs wel en niet mogen doen. We horen te mogen zeggen wat we willen en waar we in geloven. We zitten niet meer op school!? We horen niet vooraf te moeten vragen 'mogen we dit doen, mogen we dat zeggen?'", zucht hij.

Vrijheid van meningsuiting belangrijk

Norris benadrukt dat het van groot belang is voor de Formule 1-coureurs om hun zegje te mogen doen. "Het belangrijk dat we als coureurs onze mening kunnen geven. We zijn oud genoeg om te proberen slimme keuzes te maken. Soms maken mensen rare keuzes, maar dat gebeurt in het leven."

"We willen er geen misbruik van maken (van het recht om te spreken, red.). We doen dit omdat we vele fans hebben, miljoenen fans, miljoenen mensen die we kunnen beïnvloeden en die we kunnen gidsen, kunnen helpen. We horen te mogen zeggen en doen wat we willen. Dat definieert ons als individuen, dat maakt ons mens."

"Als coureurs proberen we mensen in de wereld te helpen, advies te geven en er is geen reden dat we dat niet zouden mogen doen. Zolang we vrijheid van meningsuiting hebben, dan ben ik blij. Als we niet eens iets mogen zeggen, dan worden we robots en blijven we dezelfde dingen herhalen", aldus Norris.

De nieuwe F1-bolide van Aston Martin uit alle hoeken en standen!

De AMR23 is onthuld. De nieuwe F1-bolide van Aston Martin is het nieuwste strijdwapen van tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso. Wat kan hij met deze wagen? Je ziet 'm uit alle hoeken en standen in dit foto-album.

Bekijk het album

Ook interessant:

Red Bull-simcoureur Van Buren: "Ik moet de rijstijl van Verstappen of Perez overnemen"

Rudy van Buren is al jaren simcoureur bij Red Bull Racing, maar vorig jaar zomer werd het bekend voor bij het grote publiek. Zodra Max Verstappen en Sergio Perez bezig zijn met de eerste vrije trainingen, zit Rudy in de Red Bull-simulator in Milton Keynes om het team zo goed mogelijk te helpen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië