Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris komt terug op veelbesproken straf: "Verstappen had veel machtigere positie"

Hét moment van de Grand Prix van de Verenigde Staten was toch wel de inhaalactie van Lando Norris op Max Verstappen. Maar Norris haalde Verstappen buiten de baan in en kreeg daar uiteindelijk een straf van vijf seconden voor. Een paar dagen later kijkt de Brit terug op die straf.

Verstappen Norris Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de slotfase van de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten zorgden Max Verstappen en Lando Norris voor een waar schouwspel. Verstappen verdedigde met hand en tand zijn derde plek, terwijl Norris de snellere auto had. Uiteindelijk wist de McLaren-coureur Verstappen in te halen, maar deed dat wel buiten de baan. Het kwam Norris op een tijdstraf van vijf seconden te staan. Hij reed nog weg bij Verstappen, maar uiteindelijk viel Norris in de uitslag nog terug achter zijn grote titelconcurrent.

Een week later is het Formule 1-circus afgereisd naar Mexico. Hoe kijkt Norris terug op het incident tussen de twee kemphanen? "Hij deed wat hij dacht dat goed was en ik deed wat ik dacht dat goed was. Ik ben het er nog steeds niet mee eens en als zijn team zijn we het er ook nog steeds niet mee eens. En ik denk dat meerderheid van de toeschouwers het niet eens was met de straf die ik kreeg", zo begint Norris zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik denk dat er bepaalde dingen zijn waar ik het niet mee eens ben, maar ik wil nog steeds racen. Ik wil niet dat er voor alles regels zijn. Ik was het niet eens met de lichte manier waarop ik afgelopen weekend een penalty kreeg en de gevolgen daarvan. Dat is het enige waarin ik denk dat het veranderd moet worden."

"En het is duidelijk wat zijn intenties zijn. De buitenkant was voor mij de moeilijke route om te rijden. Dan kun je betrokken raken bij botsingen, zoals in bocht 1 en 12 makkelijk had kunnen gebeuren. Hij heeft dus een veel machtigere positie dan dat ik heb. En dan is het aan mij om het te proberen", zo sluit Norris af. 

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking McLaren dient protest in tegen straf Norris