Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris onthult contact met Verstappen

Lando Norris was na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk woedend op Max Verstappen. De Brit eiste excuses en een gesprek met zijn Nederlandse vriend. Vlak voor de start van de GP in Silverstone bekent Norris nu dat dat gesprek er, tot op zekere hoogte, al is geweest.

Norris Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Afgelopen weekend in Oostenrijk was er natuurlijk maar één moment waar men niet over uitgesproken raakte. De touché van Max Verstappen en Lando Norris zorgde voor een verhitte discussie in de Oostenrijkse mix zone, waar Norris kookte van woede. De Brit eiste excuses van zijn vriend en een gesprek. In aanloop naar de laatste race van de eerste triple header van dit seizoen, de Grand Prix van Groot-Brittannië, gaf Norris een interview aan BBC Sport. In dat interview bekent hij dat er de afgelopen dagen al contact is geweest tussen de beide kemphanen.

"We hebben ge-sms't," zo vertelt Norris voorafgaand aan zijn thuisrace. "We gaan natuurlijk een praatje maken, want ik denk dat dat het juiste is om te doen. Maar afgezien daarvan, waar we over praten en hoe dingen gaan, is tussen ons."

Norris is inmiddels afgekoeld en is ook eerlijk over zijn uitlatingen van afgelopen zondag: "Mijn adrenaline-kant heeft het zeker een beetje van me gewonnen in een paar van de reacties. Ik denk niet dat alles wat ik zei zo correct was als het zou moeten zijn."

Vriendschap niet op het spel

Toch kan Norris die woede-uitbarsting wel verklaren. Volgens de Brit ligt dat vooral aan het feit dat hij nog niet al te veel overwinningen op zijn naam heeft staan: "Ik vocht voor wat pas mijn tweede overwinning ooit zou zijn geweest. Max heeft er al meer dan 60. Dus wat het voor mij betekent, is heel anders dan wat het voor hem betekent."

Waar in de nasleep van de GP van Oostenrijk nog openlijk werd getwijfeld aan of de vriendschap tussen de twee wel zou blijven bestaan, is Norris zelf daar niet bang voor: “Dat denk ik wel. Zoals we al vaker hebben gezegd, vanwege het respect dat we nog steeds voor elkaar hebben. Ik ga niet toestaan ​​dat zoiets ineens alles opblaast."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024