Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris dankt concurrent in strijd met Perez: "Had misschien meer van hem verwacht"

Lando Norris stond, tot zijn eigen verbazing, op het podium na de Grand Prix van China. Hij pakte een keurige tweede plek en wist bijna zes seconden voor Red Bull-coureur Sergio Perez te finishen.

Norris China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris reed de eerste tijd in de sprintkwalificatie, maar wist zijn poleposition tijdens de sprintrace op zaterdag niet vast te houden. Door naast Lewis Hamilton te blijven rijden in de eerste bocht ging hij te wijd en zo verloor hij een aantal posities waardoor hij de sprintrace als zesde finishte.

Het resultaat in de Grand Prix mocht er daarentegen zeker zijn. De McLaren-coureur finishte op de tweede positie en wist de Red Bull van Sergio Perez achter zich te houden. En dat terwijl hij een weddenschap had afgesloten dat hij 35 seconden achter Ferrari zou eindigen. Met Charles Leclerc op P4 en Carlos Sainz op P5 zat de Brit hier dus flink naast.

"Ik denk dat het een circuit is dat als je alles onder controle hebt en dingen kunt managen, het echt in je voordeel kan zijn. En dat maakte de sprintrace voor ons zo lastig. Ik zat achter het hele veld en je banden raken oververhit. Je krijgt het dan moeilijk en je kunt niet veel doen", zo legt de Brit uit aan onder meer RacingNews365.

De Grand Prix verliep een stuk beter voor Norris, al had hij wellicht wat meer van Sergio Perez verwacht, die uiteindelijk als derde finishte. "Zondag had ik alles onder controle. Ik kon heel snel wegrijden bij Charles (na de safety car-periode, red.). En Charles hield Checo veel op. Checo moest waarschijnlijk veel van zijn banden vragen om hem in te halen. Dus ja, het hangt ervan af hoe je erover denkt. Ik had misschien wat meer strijd verwacht, maar als ik dan weet hoeveel hij in het begin pushte om de Ferrari te passeren, kon ik me wat meer op mijn gemak voelen en dat was wel zo prettig."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami