Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris prijst de regisseur van het McLaren-succes: "Kan me geen betere baas wensen"

Andrea Stella nam dit seizoen het stokje over als teambaas bij McLaren. Lando Norris heeft lovende woorden in petto voor de Italiaan.

XPB 1241797 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris prijst de impact die Andrea Stella heeft gehad op McLaren nadat de Italiaan dit jaar de nieuwe teambaas werd. Stella verving Andreas Seidl die aan het einde van 2022 een nieuwe functie als CEO van de Sauber Group aanvaardde.

Stella maakt al lange tijd deel uit van McLaren sinds hij in 2015 overkwam van Ferrari, waar hij functies bekleedde als Performance Director en Racing Director. McLaren begon de afgelopen campagne achteraan het veld omdat het de winterse ontwikkelingsdoelen met de MCL60 had gemist. Door een succesvolle ontwikkeling steeg het team echter in de pikorde en eindigden ze het jaar met negen podiumplaatsen en de vierde plaats in het constructeurskampioenschap.

Norris benadrukt dat iedereen in het team erkenning verdient, maar de Brit bedankt Stella wel persoonlijk voor zijn impact op het team uit Woking. "Ik heb laatst een interview gedaan en hem heel erg bedankt," vertelt Norris aan de media, waaronder RacingNews365. "Uiteraard hebben we niet alles aan hem te danken. Je moet een heleboel andere mensen in het team bedanken, want zij zijn degenen die veel van het werk hebben gedaan."

Toch vindt Norris dat Stella in het zonnetje gezet moet worden. "Andrea is de regisseur van alles. Hij is de producer van de set, en alle anderen zijn de cast. Maar je moet iedereen heel goed laten samenwerken en dat doen ze. Dus hij heeft geweldig werk geleverd. Ik ben heel erg blij dat hij zit waar hij zit. Hij doet nog steeds elk weekend veel voor het team op het gebied van racen en kwalificeren. Ik kan me geen betere teambaas wensen, dus heel veel dank aan hem."

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust