Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris reageert opvallend ingetogen op pole in Singapore

De zesde poleposition van Lando Norris is een feit. De McLaren-coureur slaagde er met een keurige rondetijd in de concurrentie achter zich te houden en is zelf hartstikke tevreden over het verloop van de kwalificatie. Toch had hij zelf het idee dat het nog beter had gekund tijdens zijn laatste ronde.

Norris Qualifying Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris stond er tijdens de drie vrije trainingen op het Marina Bay Street Circuit al goed voor en sloot de laatste twee van de drie sessies zelfs als snelste af. Hij wist die trend ook voort te zetten tijdens de kwalificatie in Singapore, waar hij uiteindelijk poleposition binnensleepte met een rondetijd die twee tienden sneller was dan die van de nummer twee, Max Verstappen.

De McLaren-coureur liet na afloop van de kwalificatie vooral blijken dat hij tevreden is met zijn optreden. "Het is wel heel lastig, vooral tijdens de kwalificatie. Ik had er wel moeite mee om telkens die verbetering te vinden en om weer wat van mijn rondetijd af te schaven. De coureurs om me heen leken steeds sneller te worden dus dat zorgde wel voor druk op mijn schouders, vooral omdat we aan het einde maar een snelle ronde konden rijden. Maar het was genoeg voor pole en daar ben ik blij mee, vooral hier in Singapore."

"Ik voel me het hele weekend al goed en ik had er echt vertrouwen in. Dat was tijdens de kwalificatie wel iets minder, maar ik heb het voor elkaar gekregen toch pole te pakken. We waren tijdens de trainingen al erg snel, maar in Q3 had ik dan maar een rondje en dat zorgt wel echt voor een hogere hartslag. Maar dat is wel het leuke aan Singapore. Mijn laatste rondje was niet zo goed als mijn eerste, nog voor de rode vlag, dus er had misschien wel meer in gezeten", zo is Norris opvallend kritisch en ingetogen.

Norris denkt zelf dus dat het nog beter had gekund, maar is vooral benieuwd naar hoe hij het er tijdens de race vanaf kan brengen. "Ik had er wel echt vertrouwen in dat we heel snel waren, dus wist ik dat ik niet te hard hoefde te pushen. Ik kon eigenlijk precies doen wat ik het hele weekend al doe, dus het voelde echt goed om te weten dat ik de limieten niet echt op hoef te zoeken. Het is hier natuurlijk altijd lastig, want het is hobbelig en je kan zomaar ineens een meter te laat remmen. Pushen kan je dus duur komen te staan, maar ik heb gedaan wat ik moest doen en daar ben ik blij mee."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Achtervleugel McLaren FIA reageert op controversiële McLaren-achtervleugel: "Diskwalificatie niet gepast"