Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Norris tempert verwachtingen ondanks pijlsnelle ronde in tweede vrije training

De vrijdag van de Grand Prix van Italië zou volgens Lando Norris een vertekend beeld geven en hij probeert daarom de verwachtingen wat te temperen.

Norris Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Beide McLaren-coureurs waren de tweede vrije training sneller dan Max Verstappen. Lando Norris finishte tijdens de vrije trainingen op vrijdag op P7 en P2. Teamgenoot Oscar Piastri reed naar positie 11 in de eerste vrije training en positie vier in de tweede oefensessie.

De verwachting was dat er op vrijdag al te zien zou zijn dat McLaren het lastig zou gaan hebben in Monza. Dit heeft de maken met het type circuit, waar de low-downforcesetup de voorkeur heeft, wat een bekende zwakte is van het team uit Woking. Dit is ook waarom Lando Norris de verwachtingen voor de rest van het weekend bij de fans alvast wil bijstellen. De vrijdag zou namelijk geen realistische afspiegeling zijn van het daadwerkelijke tempo van de MCL60.

"Prestaties nemen behoorlijk af"

"De auto voelde aan het begin van de dag niet zo goed aan", legt Norris uit. "De enige run waarin we echt competitief leken was de laatste, en daardoor zien we er nu heel goed uit."

De gemoederen mogen wat betreft de McLaren-coureur dan ook bedaard worden. "Ik zou zeggen dat we niet zo goed zijn als het lijkt, en met de medium en de harde banden hadden we best wat meer moeite. Het is de C5 (de zachtste band, red.) die veel grip biedt voor één ronde, wat altijd goed is voor ons, aangezien we dat beetje extra boost wel nodig hebben, en het brengt de balans dichter naar ons toe."

De jonge Brit geeft eerlijk toe dat de prestaties van de bolide minder worden zodra ze met veel brandstof aan boord of op andere banden rijden. "Het geeft ons bijna wat we graag van de auto zelf zouden willen hebben. Maar zodra we die extra grip verliezen en daarna naar veel brandstof en andere banden gaan, presteren we minder goed."

Toch hebben ze bij McLaren nog wel wat ideeën op tafel liggen waar eventueel mee geëxperimenteerd kan worden. "We hebben een paar goede stappen gezet en wat verbeteringen doorgevoerd, maar we zijn zeker nog niet competitief genoeg. We hebben nog een paar ideeën om uit te proberen en we hebben een goede stap voorwaarts gezet van VT1 naar VT2. Misschien zou een beetje meer van dat, ook al is het niet makkelijk, ons een beetje meer de goede richting op kunnen helpen", sluit Norris af.

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team