Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris verklaart 'valse' start en wijst ook naar 'valse' Perez

Een opvallend moment tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië: Lando Norris die duidelijk een valse start maakte, maar er geen straf voor kreeg. Voorafgaand aan de GP van Australië blikt Norris terug op dit opvallende moment.

Norris Saudi Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen de lichten uitgingen bij de start van de GP van Saoedi-Arabië, riep George Russell het meteen: "Valse start van Lando Norris." Een herhaling van de beelden gaf duidelijkheid. Norris startte te vroeg en stopte weer om uiteindelijk met de rest van het veld te vertrekken.

"Ik heb dit nog nooit gedaan in mijn leven. Sinds ik in de karts ben gestapt heb ik dit nooit gedaan", legt Norris in Australië uit aan de media waaronder RacingNews365. "Ik weet niet wat er gebeurde. Je bent zo gefocust en klaar om te gaan en er zijn zoveel lichten. Ik weet niet of ik reageerde op een licht dat ik in mijn ooghoek zag, of van mensen die aan het filmen waren. Wat het ook was, ik reageerde ergens op, maar slaagde er ook weer in om op tijd te stoppen."

Dat hij geen straf kreeg voor zijn valse start, zorgde ook voor verbazing bij Norris zelf. "Ik weet niet precies hoe de regels zijn, op welk punt je moet stoppen, hoe de transponders van de auto's werken en die dingen. Ik was dus wel een beetje verrast dat ik geen straf kreeg, hoewel ik er ook geen voordeel bij had. Ik wachtte op het moment dat mijn engineer me iets zou vertellen, maar dat gebeurde niet", kan Norris lachen om de situatie.

Norris was in Saoedi-Arabië niet de enige die een valse start maakte. Uit beelden bleek dat ook Sergio Perez eerder startte. De Mexicaan (startend vanaf P3) liet zijn wagen zo'n twee seconden voordat de lichten uitgingen al langzaam rollen, om zo een snelle start te maken. Norris had dit ook gezien. "Dat was meer een straf dan voor mijn moment", grapt Norris. "Maar nogmaals, ik weet niet wat de stewards hiervan vonden en hoe ze dit omschrijven."

"Je zou kunnen zeggen dat mijn start een grotere straf verdient omdat mensen vinden dat ik echt eerder start. Dat is het tegenovergestelde van wat ik normaal doe, want ik heb een verschrikkelijke reactiesnelheid. Het moment van Perez was echt het voordeel halen uit de startprocedure. Ik probeerde gewoon te reageren en maakte een fout. Ik weet niet of hij het met opzet deed, dus kan er verder geen commentaar op geven. En nogmaals: ik weet niet wat de regels hiervoor zijn."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden