Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris verwacht nieuw gevecht met Verstappen: "Maar ik let niet alleen op Red Bull"

Lando Norris zal vanaf de derde positie starten tijdens de race in Groot-Brittannië, maar volgens Norris staat de grootste concurrent achter hem. Toch richt de Brit zich tijdens de race vooral op de twee Mercedessen voor hem.

Norris Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris en McLaren laten de afgelopen raceweekenden regelmatig zien dat ze een grote stap in de goede richting gezet hebben. Red Bull Racing en Max Verstappen moeten tegenwoordig met regelmaat in de spiegels kijken, want Norris is de laatste tijd razendsnel en krijgt het keer op keer voor elkaar om het zijn Nederlandse concurrent flink lastig te maken.

Ook tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië werd weer duidelijk dat Norris goed op dreef is dit seizoen, want de Brit slaagde erin de derde startpositie veilig te stellen. Sterker nog, Verstappen start vanaf de vierde plek en moest daarmee zijn meerdere erkennen in zijn Britse concurrent. 

Die voorsprong op zijn grootste concurrent zorgt ongetwijfeld voor opluchting bij Norris, maar de McLaren-coureur benadrukt tijdens de persconferentie na de kwalificatie wel dat hij zich vooral op andere zaken zal richten. "Verstappen zal ons hoe dan ook uitdagen tijdens de race, maar er rijden ook nog twee coureurs voor me waar ik me zorgen om moet maken. Ik let op dit moment echt niet alleen aan Red Bull!" aldus Norris tegenover onder meer RacingNews365.

Toch heeft de Brit vertrouwen in het team en zijn eigen kunnen. "Ik denk dat onze strategie de afgelopen maanden heel goed uitpakt en ik ben gewoon heel blij met de inzet van het team. Ik heb er echt vertrouwen in dat we een goede prestatie kunnen leveren. Ik moet nog twee coureurs inhalen voor de overwinning (Russell en Hamilton starten vanaf plek een en twee, red.), maar ik heb er alle vertrouwen in dat we een stap vooruit kunnen zetten. Onze recente resultaten tonen wel aan dat dat kan."

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024