Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris: "Verwacht vaker met Verstappen te crashen"

Lando Norris is dit seizoen voor het eerst écht aan het vechten op de overwinningen in de Formule 1. En dan kom je ook weleens in aanraking met rivalen. Hij clashte met Max Verstappen in Oostenrijk en verwacht dat dat vaker gaat gebeuren.

Verstappen Norris Austria crash
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is misschien wel hét incident van de eerste veertien Formule 1-races in 2024: de clash tussen Max Verstappen en Lando Norris tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Lange tijd leek Verstappen zonder problemen de zege op te eisen, maar een slechte laatste pitstop en een razendsnelle Norris zorgden tegen het einde van de race toch nog voor grote problemen.

De Brit probeerde al een paar keer voorbij te gaan aan de Nederlander, maar dat lukte hem niet. In een poging om Verstappen via de buitenkant bij bocht 3 in te halen, raakten de twee kemphanen elkaar. Gevolg: Norris zette zijn auto vroegtijdig in de garage en scoorde nul punten, terwijl Verstappen de finish wél haalde en nog op een vijfde positie wist te behalen.

Maar blijft het bij die ene touché of gaat er vaker wat gebeuren tussen Verstappen en Norris? "Ik verwacht in de toekomst vaker te crashen met verschillende mensen, waaronder met Max. Niet omdat ik verwacht dat ik met hen zal crashen. Het zijn gewoon de scenario's en omstandigheden die altijd zullen plaatsvinden. Als je nog vijf of tien jaar in de F1 zit, ga je die situaties op een gegeven moment krijgen", zo is de simpele uitleg van Norris in een exclusief interview met RacingNews365.

'Dat kan niet verder van elkaar afstaan'

Tot nu toe kwam Norris tot één zege en zeven andere podiumplaatsen in 2024. De achterstand op Verstappen in het kampioenschap is echter nog wel steeds groot met 78 punten. Wat Norris in ieder geval helpt bij het behalen van zijn prestaties op de baan: het scheiden van zijn persoonlijke leven met zijn professionele verplichtingen op het circuit. "Wat ik buiten de Formule 1 doe, is een andere wereld. Het is een ander leven en een andere mentaliteit. Ik gebruik niet eens dezelfde hersenen in vergelijking met wat ik denk tijdens het racen wanneer ik mijn helm op heb."

"Het kan me niet schelen of ik vorige week met iemand padel heb gespeeld of uit eten ben geweest met iemand", legt de McLaren-coureur verder uit. "Het verandert niets aan wat ik op de baan wil doen, namelijk het winnen van races. Het zorgt er eerder voor dat je ze vaker wil verslaan dan minder vaak. Voor mij zijn het gewoon twee verschillende werelden. Hoe ik me gedraag en met wie ik omga buiten het circuit, kan niet verder afstaan van mijn mentaliteit als coureur en hoe ik in de auto ben."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel