Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris verwijst schade ‘excuus’ Verstappen naar prullenbak

Lando Norris is de eerste coureur sinds lange tijd die Max Verstappen op de baan wist te verslaan. Voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia-Romagna blikt hij terug op zijn zegetocht in Miami, al ziet hij dat er nog genoeg moet gebeuren om Verstappen structureel uit te kunnen dagen.

Norris Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kersvers Grand Prix-winnaar Lando Norris mocht donderdag aanschuiven bij de persconferentie voor de race op Imola. De Brit blikt uitgebreid terug op zijn eerste overwinning in de Formule 1. "Ik had geluk met de safety car in Miami en de strategie werkte perfect. Zo gaat het soms met racen. Ik werd niet alleen eerste, omdat ik op dat moment de snelste was, maar ik was ook de snelste op de baan en ik denk dat dat het eerste goede teken was. Uiteindelijk werd het omgezet in iets meer. We lieten zien dat de auto een paar goede stappen voorwaarts heeft gemaakt", zo vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365.

Volgens Norris zorgt dat er gelijk voor dat hij meer vertrouwen heeft om Max Verstappen en Red Bull Racing uit te dagen. "100%. We hadden daar een upgrade en het heeft ons zeker geholpen. Ik denk dat we er in ieder geval goed uitzagen, zelfs als we geen upgrade hadden gehad. Ik denk dat we nog steeds goed zouden zijn geweest, maar misschien niet zo snel." 

"Ik weet dat Max schade had en mensen gebruiken dat graag, maar zelfs voordat hij schade had, waren we nog steeds sneller met een redelijk groot verschil", zo verwijst Norris verder analyses over de vloerschade van Verstappen naar de prullenbak.

Heel andere taak

Heeft Norris er dan ook vertrouwen in om Verstappen uit te dagen in het kampioenschap voor volgend jaar? "We zaten er in Miami bij, omdat we een goede pace hadden. Zodra we een aantal van de problemen die we hebben kunnen aanpakken, weet ik dat we dat kunnen, zo simpel is het. We zitten er soms een of twee tienden achter en dat is maar een klein beetje in twee of drie bochten op het circuit. Dan kunnen we op pole staan en meedoen om de zege."

Ook al weet Norris dat andere teams ook updates meenemen, ziet hij het positief in voor McLaren. "Het is geen gemakkelijke taak om het (de ontwikkeling, red.) vol te houden. Maar met de vooruitgang die we boeken en de ontwikkelingen die we hebben doorgemaakt, is er geen reden om 'nee' te zeggen. Maar ik weet wel dat het een heel andere taak is om het elk weekend weer te doen. Wanneer je elke keer onder druk moet presteren tijdens kwalificaties en races om te strijden voor deze posities, meer dan wat ik tot nu toe heb gedaan", zo legt Norris uit.

"Ik denk nog steeds dat we op dit moment het op twee na beste team zijn, maar dat kan veranderen als we in Imola weer een goed weekend hebben. Ik heb er vertrouwen in, gezien hoe het team het doet met onze ontwikkelingssnelheid, die beter is dan die van elk ander team op de grid. En dat we volgend jaar veel vaker de uitdaging aan kunnen gaan voor overwinningen en in het grote geheel hopelijk voor een titel."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco