Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Norris zet jacht op Verstappen in: "Zou gek zijn om nee te zeggen"

Lando Norris heeft in Hongarije opnieuw een flinke waarschuwing afgegeven aan Max Verstappen. Het binnenhalen van de wereldtitel is niet langer een formaliteit voor de Nederlander en dat weet Norris ook.

Norris race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris begint zich steeds meer als een echte titelconcurrent te ontwikkelen. In Hongarije had de Brit zijn tweede Grand Prix-zege voor het grijpen, maar een teamorder maakte daar een einde aan. Door die teamorder zag Norris 7 'extra' punten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een tikje in het kampioenschap, maar de Brit laat zich er niet door van de wijs brengen.

Want Norris denkt dat het gevecht met Max Verstappen nu echt begonnen is. In de persconferentie krijgt de McLaren-coureur de vraag of hij uitkijkt naar een titelstrijd met Verstappen, waar hij eerlijk op antwoord: Ja, daar kijk ik er naar uit. Ik zei eind vorig jaar al dat we dit jaar races gingen winnen. Ook zei ik aan het begin van het jaar dat het niet gemakkelijk zou worden voor Red Bull, en dat is allemaal uitgekomen. Ik denk dus dat we als team geweldig werk hebben geleverd."

"Ik denk dat we allereerst het team de eer moeten geven dat ze ons een auto hebben gegeven om dat te kunnen doen. Maar dit is nog altijd pas onze tweede overwinning van het jaar. Red Bull heeft veel meer overwinningen behaald. Mercedes net zoveel overwinningen behaald als wij. Dus het feit dat we nu een dominante overwinning hebben geboekt, betekend niet meteen dat we de snelste zijn."

"Ik denk dat we dit jaar misschien twee weekenden de beste auto van de grid hebben gehad," zo vervolgt Norris. "Dat is het. Mensen kunnen hun eigen mening geven en zeggen wat ze willen. Maar hebben we kansen om misschien meer te winnen? Ja. Hadden we op die dagen noodzakelijkerwijs de snelste auto? Ik denk het niet. Maar ja, als ik daaraan denk, als ik denk aan wat we nu doen, wat we in de toekomst kunnen doen, weet je, op de korte termijn en ook op de lange termijn na de zomervakantie, en we hebben meer dagen zoals vandaag, dan natuurlijk. Je zou dom zijn om nee te zeggen."

Toch blijft Norris realistisch als het gaat over de titelstrijd met Verstappen: "Begrijp me niet verkeerd, ik weet dat ik 70, 80 punten moet inhalen. Dus ik weet dat veel mensen zullen zeggen dat er geen enkele kans is, maar ik blijf vechten om zo mezelf de beste kans te geven. Ik weet dat het een grote opgave is, maar het zou gek zijn om nee te zeggen tegen die uitdaging. En als team zullen we dat zeker niet doen. Psychologisch gezien ben ik gelukkig en klaar voor het gevecht. Ik kijk uit naar de strijd die we gaan voeren."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'