Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris ziet de Red Bull-bui al hangen: "Maar Verstappen gaat niet alle races winnen"

Lando Norris maakt zich nog geen illusies en denkt dat Red Bull tenminste tot 2026 het dominante team gaat blijven in de Formule 1. Volgens de McLaren-coureur is het team uit Milton Keynes slimmer dan de rest.

Norris Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Twee races verreden, twee overwinningen voor Red Bull en Max Verstappen. Het team uit Milton Keynes blijft tot nu toe de Formule 1 domineren. Vorig seizoen was McLaren vooral na de zomerstop vaak de naaste belager van Red Bull, maar dit seizoen is Ferrari nog een tikkeltje sneller dan het team uit Woking. Lando Norris is optimistisch en realistisch tegelijk in Australië. Volgens de Brit gaat Red Bull nog wel eventjes domineren.

"Ik denk dat we in 2026 pas grote veranderingen gaan zien", stelt Norris tegenover onder meer RacingNews365. "De nieuwe reglementen kunnen een schok veroorzaken voor elk team. De motor is één van de belangrijkste dingen. Nu zijn de motoren (qua prestaties red.) redelijk gelijk en zit het snelheidsverschil vooral in de auto's. Ik verwacht dat Red Bull haar voorsprong behoudt. Ze liggen voor op de rest en zijn slimmer in vele opzichten. Als ze het net zo goed doen als elk ander team, zouden ze altijd het voordeel moeten behouden. Je hoopt alleen dat ze geen goede, nieuwe ideeën meer hebben."

Optimisme

Zoals gezegd was Norris ook optimistisch. De McLaren-coureur ziet namelijk wel dat het gat kleiner wordt. "Elk team is met een inhaalslag bezig. Als je kijkt naar onze ontwikkeling van de afgelopen twaalf maanden, waren wij het team dat de meeste progressie heeft geboekt. Ik denk dat we erg blij mogen zijn met ons werk als je er vanuit dat perspectief naar kijkt. Maar het is niet genoeg om Red Bull uit te dagen."

Toch ziet Norris wel wat kansen in 2024. "Er komen races die Verstappen niet gaat winnen. Ferrari zit op dit moment het dichtst bij Red Bull in de buurt. Het zou zomaar kunnen dat Ferrari hier in Australië al een bedreiging kan vormen."

Waarom de 24-jarige Norris zeker weet dat Verstappen niet alle races gaat winnen? "Omdat hij vorig jaar soms ook bijna verslagen werd. Wij zaten er vorig jaar een aantal keren dichtbij. We hebben hem weleens in een race verslagen en we pakten ook poleposition."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract