© Nyck de Vries Twitter

Nieuwsoverzicht

Nyck de Vries maakt mogelijk debuut in DTM

18 jul. 2017 18:45 Rik Alkema 0 reacties
De 22-jarige Nederlander Nyck de Vries maakt komend weekend wellicht zijn debuut in de DTM. De Vries staat op standby bij Audi Team Phoenix. Hij vervangt wellicht Mike Rockenfeller, die mogelijk niet op tijd fit is voor de wedstrijden in Moskou.

Nyck de Vries op standby voor komend DTM-weekend

Mike Rockenfeller brak ruim twee weken geleden op de Norisring zijn middenvoetsbeentje, nadat hij vol in de zijkant werd geraakt door Gary Paffet. Paffet verloor op het smalle stratencircuit de controle over zijn DTM-bolide en knalde hard in de muur. Daarna was zijn wagen onbestuurbaar en vloog hij bij Rockenfeller naar binnen. Die raakte daarbij gewond, maar de DTM-kampioen uit 2013 denkt aankomend weekend wel te kunnen racen.

Mocht de 33-jarige Duitser echter geen groen licht krijgen van de medische staf, dan zal McLaren-protegé Nyck de Vries hem dus vervangen. De wedstrijden in Moskou staan gepland voor aankomend weekend.

Nyck de Vries komt momenteel uit in de Formule 2, de opstapklasse naar de Formule 1. In deze klasse heeft hij tot nu toe één overwinning geboekt en twee keer op het podium gestaan. Verder wordt zijn seizoen gekenmerkt door wisselvalligheid en pech. Momenteel staat de Vries tiende in het kampioenschap met 47 punten. 

Bekijk hieronder de crash van Gary Paffet en Mike Rockenfeller, waardoor Nyck de Vries wellicht zijn DTM-debuut maakt.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen