Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nyck de Vries: "Wat Hamilton kan, dat kan Verstappen ook"

Nyck de Vries is vorige week begonnen aan zijn tweede Formule E-seizoen bij Mercedes. Vlak voor hij zijn eerste meters in Saoedi-Arabië maakte, vertelde hij RacingNews365 over zijn succesvolle Mercedes F1-test en legde hij Lewis Hamilton en Max Verstappen langs de meetlat.

Slechts een zeer select aantal mensen kunnen zeggen dat ze in misschien wel de beste Formule 1-auto ooit hebben gereden, bestuurd door misschien wel de allerbeste coureur ooit. Nyck de Vries er daar eentje van. De Nederlander die in de Formule E rijdt voor Mercedes, mocht afgelopen december plaatsnemen in de Mercedes van Lewis Hamilton. De Vries is nog steeds verrukt als hij het er over heeft met RacingNews365 . "Dat was een bijzondere ervaring. Het is natuurlijk het doel van iedere coureur om Formule 1 te mogen rijden. Mijn kans is wat later gekomen, maar dan wel meteen de beste auto en het beste team van de afgelopen zeven jaar. De auto was van een andere planeet; de snelheden, het remmen, het was heel indrukwekkend." De 26-jarige Nederlander was onder de indruk was van Mercedes en de dag verliep soepel. "De dag is heel goed verlopen, ik voelde mij meteen thuis in de nieuwe werkomgeving. De manier van werken lijkt heel erg op die van de Formule E. De mensen die voor je werken, de engineers, dat was eigenlijk gewoon copy-paste." Of er een nieuwe kans in de Formule 1 inzit voor de coureur uit Sneek? "Ik ben daar niet actief mee bezig, de tijd zal het leren. Ik concentreer mij op mijn taak in de Formule E en daar ben ik heel blij mee en dankbaar voor. Maar wie weet", sprak De Vries enkele dagen voor hij werd aangekondigd als de nieuwe reservecoureur van Mercedes .

Hamilton vs Verstappen

De Vries heeft een hoge pet op van twee van de huidige Formule 1-sterren, maar begrijpt ook heel goed dat je als coureur voor een groot deel afhankelijk bent van de auto. Een directe vergelijking maken tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is moeilijk, laat staan vaststellen wie er werkelijk beter is. "In onze sport, en vooral in de Formule 1 is het materiaal natuurlijk een grote factor, maar ik weet zeker dat wat Lewis kan, Max ook kan", zegt hij. "Alleen Lewis zit in die positie en hij laat het iedere keer toch maar weer zien. Wie is er beter, Messi of Ronaldo? Dat zullen we nooit kunnen beantwoorden."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi