Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Esteban Ocon

Ocon: "Fantastisch om terug in F1 te zijn, heb hier maanden op gewacht!"

Esteban Ocon keerde vandaag terug in een Formule 1-bolide. De Fransman was het afgelopen seizoen de testcoureur van Mercedes, maar keert volgend jaar terug op de grid met het team van Renault. Ocon maakte eerder deze maand de overstap naar zijn nieuwe werkgever en dat kwam de talentvolle coureur zeer goed uit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

"Het is een fantastisch gevoel om terug te zijn, ik heb maanden op deze kans gewacht. Het team verwelkomde me vandaag met open armen", begint een vrolijk lachende Ocon zijn verhaal tegenover onder andere RacingNews365. "Ik kende natuurlijk nog wat mensen van vroeger, maar er zijn ook veel nieuwe gezichten bijgekomen. Het was al even geleden dat ik in een Formule 1-wagen had gereden, dus ik moest er vandaag zeker weer even in komen. Daardoor moesten we flink aan de bak."

Het werd gedurende de ochtend op het Yas Marina-circuit al snel duidelijk dat Ocon veel moeite had om de juiste positie te vinden in zijn nieuwe bolide, iets dat de 23-jarige coureur na afloop direct kon bevestigen: "De meeste tijd zijn we vandaag kwijt geweest aan het vinden van de juiste positie in de wagen. Dat is altijd een behoorlijk gedoe en daardoor verlies je altijd wat tijd. We zijn blij dat we dat echter al tijdens deze testdagen hebben opgelost, want zodoende kunnen we tijdens de februari-test in Barcelona veel meer ronden maken."

De oud Racing Point-rijder durft direct vooruit te kijken en dat kwam mede omdat hij een goed gevoel had over de Renault. "De bolide voelde zeer goed aan en er lijkt ook veel kracht in de motor te zitten. Wel moet ik nog aan de balans werken, dat gaan we vooral op de tweede testdag doen, al moet ik toegeven dat het altijd lang zoeken is om de juiste balans te vinden", bekent de Fransman.

"We hebben daarnaast de Pirelli-banden getest en gekeken naar de verschillen tussen het 2019- en 2020-rubber", vervolgt Ocon zijn verhaal. "De banden zijn echter niet veel veranderd ten opzichte van 2018 toen ik nog mee reed in de F1. Er zit tussen de banden nooit een wereld van verschil. Natuurlijk zijn de 2019- en 2020-versie niet hetzelfde, maar de daadwerkelijke verschillen ga ik niet met jullie delen", besluit Ocon zijn eerste interview als Renault-rijder met een knipoog.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

5 reacties

    Breaking Verstappen: "Record Hamilton verbreken wordt niet gemakkelijk"