Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon gaf over tijdens bloedhete GP Qatar: "Het was een hel in de auto"

De bloedhete omstandigheden tijdens de Grand Prix van Qatar zorgden voor een ware slijtageslag. Esteban Ocon had zelf heel wat fysieke problemen, maar zette door tot het bittere einde.

Ocon Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is ronde vijftien van de GP van Qatar. Esteban Ocon voelt zich al sinds de openingsfase niet lekker door de warmte en geeft na de race zelfs aan dat hij tweemaal over moest geven in de auto. De Fransman zet door, geeft niet op en pakt met de zevende plaats zelfs nog kostbare punten voor het team. Ocon vertelt uitgeblust zijn complete verhaal tegen onder andere RacingNews365.

"Het was een hel in de auto", aldus Ocon. "Qua doorzettingsvermogen waren dit de meest zwaarbevochten punten uit mijn carrière. Ik voelde me ziek na een ronde of vijftien, gaf over in de auto en dacht: shit, dit wordt een hele lange race. Toen bedacht ik me dat het mentale aspect de sterkste factor in je lichaam is en heb ik me ertoe gezet. Van tevoren had ik niet gedacht dat het zó zwaar zou zijn."

Ocon: "Dit was van een ander niveau"

Ocon vervolgt zijn verhaal door te vertellen dat de temperatuur in de cockpit constant opliep. "Normaal gesproken hou ik het makkelijk twee raceafstanden vol, ook in Singapore. Dit was alleen echt van een ander niveau. Op een gegeven moment was het tachtig graden, denk ik. Het voelde alsof ik in de cilinderkamer van de motor zat. Je probeert dan te koelen door frisse lucht te pakken op het rechte stuk, maar dat mocht niet baten. Hoe meer ik ademde, hoe meer hitte er door mijn lichaam stroomde."

"Richting het einde van de race voelde ik me gek genoeg iets beter", lacht Ocon als een boer met kiespijn. "Gelukkig rijden we hier vanaf komend jaar in december. Het is wel positief dat ik me uiteindelijk kon focussen op de race en in staat was om de eindstreep te halen. Meer dan de zevende plaats zat er echt niet in."

Bekijk de volledige reactie van Ocon hieronder!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"