Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Ocon kan niet wachten om van start te gaan: "Bekroning van duizenden uren werk"

Tevreden gezichten bij Esteban Ocon en Pierre Gasly als hun nieuwe Alpine-wagen voor het 2024-seizoen van de Formule 1 is gepresenteerd. De goede lijn van vorig jaar moet doorgetrokken worden.

XPB 1257424 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zowel Esteban Ocon als Pierre Gasly behaalde vorig seizoen een podiumplek. Werd Ocon derde in Monaco, Gasly herhaalde die prestatie bij de GP van Zandvoort. De coureurs werden elfde en twaalfde in de WK-stand en Alpine reed naar een nette zesde plek bij de constructeurs. Met de onthulling van de wagen voor 2024 breekt ook meteen een nieuw seizoen met nieuwe kansen aan.

Ocon kan niet wachten om in Bahrein los te gaan. "Het spreekt voor zich dat ik super enthousiast ben voor het seizoen en ik kan niet wachten om weer in de auto te springen en te gaan racen. Deze tijd van het jaar is spannend, omdat we dan zien wat het team heeft geproduceerd", zegt de Fransman.

"Ik heb tekeningen gezien en in de simulator gezeten, maar ik heb natuurlijk nog niet het complete, echte werk gezien. Daarvoor zullen we moeten wachten tot de shakedown, de eerste run. Maar het is een mooi moment voor het team, omdat het de bekroning is van duizenden uren hard werk. Als coureur is het een kippenvelmoment als je voor het eerst in een nieuwe auto springt en de pitlimiter loslaat. Dat moment is nu dichtbij met de A524 en ik kan echt niet wachten om aan de slag te gaan."

Land- en teamgenoot Pierre Gasly staat voor zijn tweede volledige seizoen bij Alpine nadat hij vorig jaar debuteerde bij het Franse team. "Ik zou zeggen dat ik er nu veel beter voorsta dan twaalf maanden geleden. Ik ken alle mensen met wie ik werk; ik ken alle processen en weet hoe ik het beste uit de mensen om me heen en uit mezelf kan halen. Het is fijn om continuïteit te hebben en voort te bouwen op de fundamenten die we vorig jaar hebben gelegd."

"Ik heb vertrouwen in het team dat ik om me heen heb. We hebben ons het afgelopen jaar allemaal ontwikkeld. Nu heb ik er vertrouwen in dat ik het seizoen meteen kan beginnen en het volledige potentieel van het team kan benutten."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen