Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Esteban Ocon

Ocon wil ondanks komst Alonso wereldkampioen worden

Esteban Ocon zegt uit te zien naar de terugkeer van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso bij Renault. De Fransman vreest niet in de verdrukking te geraken door de eerzuchtige Spaanse veteraan.

Esteban Ocon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Fernando Alonso (39) geniet een zekere reputatie. Niet alleen als coureur, vriend en vijand zijn het er over eens dat de Spanjaard op zeer hoog niveau acteert. Maar als teamgenoot zou de tweevoudig wereldkampioen op zijn minst uiterst lastig zijn om mee samen te werken.

Hoewel hij goed kon opschieten met Jarno Trulli en Giancarlo Fisichella bij Renault, kwam het later met Lewis Hamilton en Felipe Massa tot wrijving. En Stoffel Vandoorne verpieterde bij Alonso’s tweede periode bij McLaren compleet.

Met dat laatste feit geconfronteerd geeft Ocon een diplomatiek antwoord tegenover Crash.net: "Ik heb er niet te veel over nagedacht. Ik ben mij bewust van de uitdagingen en ik weet dat Fernando een snelle jongen is, maar we moeten samenwerken om het team naar voren te brengen. We zullen zien wat er gebeurt."

De Fransman, die dit seizoen bij zijn terugkeer na een jaar afwezigheid ten opzichte van de vertrekkende Daniel Ricciardo nog niet al te veel heeft laten zien, houdt vol zich te verheugen op de komst van Alonso: "Het is absoluut geweldig om hem in het team te hebben, Fernando is een legende. Ik kan zeker niet wachten om aan de slag te gaan en met hem samen te werken."

Sterker nog, Ocon is er van overtuigd dat hij in de voetsporen kan treden van Renault-adviseur Alain Prost, de enige Franse F1-wereldkampioen tot dusver. "Ja, ik geloof zeker dat ik wereldkampioen kan worden. Het is fijn dat ik Alain vaak aan de telefoon heb, hij geeft me tips."

"Alain heeft de sleutel tot succes en zijn woorden en advies zijn zo belangrijk voor mij. Ik wil absoluut zijn pad volgen. Hoe hij werkt en alles wat hij mij geeft, is een boost voor mijn carrière en mijn manier van werken. Zelfs als ik maar de helft van zijn carrière zou kunnen hebben, zou het een geweldig resultaat zijn."

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull