Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Esteban Ocon

Ocon werkt probleemloze testochtend af: "De Renault voelt heel goed"

Esteban Ocon keert na een jaar aan de zijlijn te hebben gestaan dit seizoen weer terug op het asfalt. Na zijn eerste echte ochtend in de nieuwe Renault R.S.20, staat er een grote glimlach op zijn gezicht.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Afgelopen seizoen bracht Esteban Ocon door als test- en reservecoureur van het Mercedes-team. Dit jaar maakte hij de overstap naar Renault, waar hij de plaats in heeft genomen van Nico Hulkenberg, die geen nieuw stoeltje wist te vinden.

Op woensdagochtend mocht de Fransman meteen de honneurs waarnemen voor de Franse renstal en de eerste testmeters afleggen in de R.S.20. Na de ochtend zocht RacingNews365 met de microfoon in de hand Ocon op, die erkende weinig verschillen te merken met het testen van de Mercedes W10, afgelopen seizoen.

"Nee, eigenlijk is het niet heel anders dan in 2019, want je hebt hetzelfde doel: het verbeteren van de auto en zo veel mogelijk goede feedback geven. Tot nu toe is het testen heel goed gegaan, want we hebben woensdagochtend probleemloos ons beoogde testprogramma af weten te werken."

De eerste indrukken van de Renault-coureur waren louter positief: "De auto voelt heel goed. Hij reageert voorspelbaar en we hebben denk ik een goede basis gelegd voor de rest van het seizoen", zo klinkt Ocon enthousiast. "Soms merk je als je voor het eerst achter het stuur kruipt dat er wel wat aandachtsgebieden zijn die sterk verbeterd moeten worden, maar daar had ik deze ochtend geen last van."

"Het voelt allemaal heel gezond aan, maar het is natuurlijk slechts de allereerste ochtend", zo houdt hij een slag om de arm. "We zullen moeten afwachten hoe de testdagen zich voor ons zullen ontwikkelen", aldus Ocon.

Met medewerking van Aaron Deckers.

0 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem