Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alfa Romeo Racing

Officieel: Alfa Romeo verrast met aankondiging coureurs 2021

Alfa Romeo heeft de line-up voor 2021 onthuld. De grootste verrassing is misschien wel dat er eigenlijk geen sprake is van verrassingen. Het team houdt vast aan Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi.

Raikkonen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Een dag nadat het team (Sauber Engineering) bekendmaakte door te blijven gaan onder de naam van titelsponsor Alfa Romeo, heeft men ook de coureurs aangekondigd. Ook in 2021 komen Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi voor het in het Zwitserse Hinwil gevestigde team uit.

Dat mag een verrassing heten, want lange tijd was het onduidelijk of Kimi Raikkonen überhaupt door zou gaan en of Antonio Giovinazzi genoeg had laten zien voor stoelbehoud. Op beide vragen is het antwoord 'ja'. Teambaas Frederic Vasseur is blij met de continuïteit in zijn team: "Kimi Raikkonen behoeft geen introductie. Zijn talent staat al sinds 2001 buiten kijf en ik zie zijn passie en motivatie nog dagelijks terug in zijn manier van werken."

Ook Giovinazzi kan rekenen op lof van Vasseur: "Antonio werkte een sterk slotakkoord af in 2019 en pakte de draad dit jaar verder op. Hij speelt een bepalende rol in het team, zowel op de baan als tijdens de debriefings met zijn engineers. Hij heeft zijn nieuwe contract voor 2021 echt verdiend."

Raikkonen en Giovinazzi vormen in 2021 voor het derde jaar op rij het coureursduo van Alfa Romeo. Voor eerstgenoemde wordt het zijn negentiende jaar in de Formule 1.

De stoelpoten van Albon wankelen en Verstappen heeft zijn voorkeur al uitgesproken voor Nico Hulkenberg. Hoe lang laat Red Bull Albon nog spartelen? Dat en meer wordt er door autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen besproken in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"