Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Officieel: Aston Martin in protest tegen diskwalificatie Vettel

Aston Martin heeft besloten om inderdaad in protest te gaan tegen de diskwalificatie van Sebastian Vettel na diens tweede plaats in Hongarije.

Sebastian Vettel Hungary Rainbow Mask
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Sebastian Vettel reed afgelopen weekend een feilloze race in Hongarije, maar hij wist Esteban Ocon niet te verschalken. De Fransman ging er met de overwinning vandoor, terwijl de viervoudig wereldkampioen als tweede over de lijn kwam. Op weg naar de pitstraat parkeerde hij zijn auto aan de kant.

Dat resulteerde in een brandstofcheck van de FIA. Zij kunnen dat op elk gegeven moment doen na een sessie en moeten in dat geval minimaal één liter uit de tank kunnen halen. De autosportbond kreeg slechts 0,3 liter uit de bolide van Vettel, waarna hij volgens de regels werd gediskwalificeerd.

Zijn team meende dat er een mankement was aan de pomp en dat hun berekeningen aangaven dat er nog 1,74 liter in de tank had moeten zitten na de race. Daarom gaf het aan in protest te willen gaan tegen de beslissing van de FIA om Vettel te diskwalificeren.

De klok ging daardoor lopen, want Aston Martin had 96 uur om bewijs te verzamelen. Die 96 uur verstreek donderdagavond en uiteindelijk heeft de Britse renstal besloten om inderdaad in protest te gaan.

Naar eigen zeggen gaat het team van Vettel in protest tegen de diskwalificatie omdat de Duitser geen voordeel heeft gehad van de vermeende overtreding, of dat er opzet in het spel was.

Omdat de data van het team aantoont dat er na de race meer dan 1.0 liter in de tank zat heeft het team aanspraak gedaan op haar right of review. Men gelooft dat er nieuw bewijs is dat niet beschikbaar was op het moment dat de stewards besloten om Vettel te diskwalificeren.

Ook interessant:

Red Bull en Verstappen hebben een serieus probleem

De GP van Hongarije verliep niet naar wens voor Max Verstappen en Red Bull na een strike van Valtteri Bottas. Bovendien heeft het team na twee races op rij met crashes een serieus probleem. Alles over de GP van Hongarije wordt besproken in de nieuwste RN365-podcast. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken