Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

Officieel: Audi plant volledige overname van Stake F1

Noem het dit seizoen gerust nog Stake F1, maar het team dat gerund wordt door Sauber is in de nabije toekomst volledig in handen van het Duitse Audi. Dat maakte de autobouwer op vrijdag wereldkundig.

Audi livery
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Spa-Francorchamps

Het was sinds een paar dagen min of meer publiek geheim, maar Audi wil snel de overname van Sauber volledig voltooien. Tot voor kort had Audi 25% van het raceteam in handen, nu maakt de Duitse fabrikant bekend dat ze de intentie hebben om de overige 75% ook over te kopen. Dat nieuws werd op de vrijdag van de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië wereldkundig gemaakt.

De geplande overname maakt direct een einde aan de geruchten dat Audi van plan zou zijn om de stekker uit het project te trekken. Vanaf 2026 moet Audi onder de eigen naam deelnemen aan de F1 en in de aanloop daar naar toe zal natuurlijk de samenwerking met de formatie zoals hij nu is enkel intensiveren, terwijl in Duitsland met man en macht gewerkt wordt aan een heuse Audi Formule 1-motor.

Audi stelt dat Oliver Hoffmann als General Representative het Formule 1-programma gaat leiden, terwijl Andreas Seidl, zoals bekend, de CEO van het team wordt. Gernot Döllner, de CEO van het merk Audi, vervangt Hoffmann als lid van het raad van bestuur.

"Autosport, en met name de Formule 1, is mijn grote passie", vertelt Hoffmann in het persbericht. "Ik ben ervan overtuigd dat we door de verantwoordelijkheden te bundelen en de Sauber Group voor 100% over te nemen onze voorbereidingen voor de start in 2026 verder kunnen versnellen. Ik ben blij dat we Seidl hebben kunnen aantrekken als CEO van het Audi F1 Team. Hij is de juiste man voor ons ambitieuze plan. Dankzij zijn brede ervaring in leidinggevende functies zal hij een belangrijke bijdrage leveren aan het F1-project van Audi."

Seidl spreekt zijn dankwoord uit. "Ik bedank Döllner en Hoffmann voor hun vertrouwen en kijk ernaar uit om Audi met een zeer gemotiveerd team naar de Formule 1 te leiden. We hebben een duidelijk stappenplan hoe we competitief willen worden. We hebben ambitieuze doelen. De realisatie ervan is in volle gang en zal verder versneld door de volledige overname van Sauber."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China