Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Officieel: Ricciardo vervangt per direct De Vries bij AlphaTauri

Het nieuws was eigenlijk al eerder op de dag bekend, maar nu volgt ook de officiële bevestiging: Nyck de Vries is per direct Formule 1-coureur af. Zijn vervanger? Daniel Ricciardo. Hij maakt een comeback en neemt het AlphaTauri-stoeltje over.

Ricciardo Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries is zijn Formule 1-zitje bij AlphaTauri kwijt, dat werd twee dagen na de tegenvallende Grand Prix van Groot-Brittannië bekend. Bij het nu ook officiële bericht van zijn team is er direct een vervanger aangewezen. Daniel Ricciardo zal per direct het stoeltje overnemen en dus een comeback maken in de koningsklasse.

Dat doet hij dus bij AlphaTauri en wel vanaf de eerstvolgende F1-race, de Grand Prix van Hongarije. De Vries mocht de eerste tien races een poging wagen van het Red Bull-zusterteam, maar na negen finishes achter teamgenoot Yuki Tsunoda was de maat vol.

Ricciardo verloor zijn stoeltje bij McLaren aan talent Oscar Piastri, maar keert na tien races langs de zijlijn dus alweer terug naar de koningsklasse van de autosport. De Australiër verreed op de dinsdag na de GP op Silverstone nog een bandentest voor Red Bull.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen 'Marko helpt Verstappen bij eventuele vertrekwens'