Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Giovinazzi in 2019 teamgenoot van Raikkonen bij Sauber

Prachtig nieuws voor fans van Antonio Giovinazzi, en niet in de laatste plaats voor de Italiaan zelf: de Ferrari-reserve mag volgend seizoen zijn opwachting maken als voltijdrijder bij Alfa Romeo Sauber. De Zwitserse stal bevestigde dinsdagmiddag dat de 24-jarige in 2019 aantreedt als teammaat van Kimi Raikkonen.

Het lag in de lijn der verwachting, nadat Sauber twee weken geleden Raikkonen presenteerde als coureur voor 2019, dat Giovinazzi op mocht stappen naar een voltijdzitje. Ferrari houdt namelijk 'gewoon' een vinger in de pap bij Sauber - Raikkonens deal staat los van de stal waarvoor de Fin momenteel nog actief is.

Giovinazzi zal niet zijn debuut maken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lando Norris. Ruim anderhalf jaar geleden reed de Italiaan namelijk al twee Grands Prix. Doordat Pascal Wehrlein zich had geblesseerd tijdens de Race of Champions had Sauber een vervanger nodig en in hun zoektocht kwamen ze uit bij de reserverijder van Ferrari, die in 2016 overigens vicekampioen werd in de GP2 Series. In zijn twee wedstrijden kwam Giovinazzi tot een twaalfde plaats en een nulscore. In Australië was de jonge Italiaan sterk, in China smeet hij zijn Sauber tweemaal in de muur. Dit jaar proefde Giovinazzi tijdens twee Grand Prix-weekends aan de Alfa Romeo Sauber, dat was in Duitsland en Hongarije het geval. In beide landen mocht de Italiaan de eerste vrije training voor zijn rekening nemen. Ook tijdens het aankomende weekend in Rusland bestuurt Giovinazzi een Sauber in de eerste oefensessie. Met welk startnummer Giovinazzi gaat rijden is nog onbekend, al heeft de rijder in kwestie in het verleden meermaals door laten schemeren een voorkeur te hebben voor het getal 99.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie