Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

BREAKING: Lewis Hamilton verlengt contract bij Mercedes

Het heeft even geduurd, maar het is zo ver: wereldkampioen Lewis Hamilton en Mercedes zijn er uit. De Brit heeft een nieuw contract getekend met het F1-team van Mercedes. Het is een eenjarig contract.

Hamilton vuist
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton blijft het komende jaar bij het F1-team van Mercedes rijden. Dat maakte de Duitse renstal zojuist bekend. Hamilton komt sinds 2013 uit voor Mercedes en veroverde zes van zijn in totaal wereldtitels met het team.

De combinatie Hamilton en Mercedes was ook in 2020 onverslaanbaar. Op dominante wijze kroonde Hamilton zichzelf voor de zevende maal tot kampioen, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Michael Schumacher.

Hamilton heeft een contract getekend voor één jaar en zal dus ook in 2021 voor het team rijden. Als onderdeel van de deal zal Mercedes zich samen met de Brit keihard in gaan zetten voor meer diversiteit en inclusiviteit.

De Brit heeft nagenoeg alle records op zijn naam staan, waaronder de meeste polepositions en zeges. In 2021 blijft het rijdersduo bij Mercedes dus gelijk, met Hamilton en Valtteri Bottas.

26 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade