Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Officieel: Marquez maakt sensationele MotoGP-move

Het kan hard gaan in de MotoGP. Nog geen jaar geleden reed Marc Marquez nog machteloos rond op de nukkige fabrieksmachine van Honda. Na een handjevol races op de Ducati van Gresini, schakelt hij voor 2025 nóg een versnelling hoger.

Marquez Ducati anouncement
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ducati Corse

Het moet gezegd worden, we zien dit seizoen weer duidelijke sporen van de oude Marc Marquez terug nu hij bij Gresini de beschikking heeft over een Ducati. De motorfiets van het satelietteam is een jaar oud, maar volgend jaar zit Marquez op het nieuwste materiaal van de beroemde Italiaanse motorenbouwer.

Hij heeft namelijk binnen no time een fabriekscontract afgedwongen. Vanaf 2025 is hij de nieuwe teamgenoot van regerend wereldkampioen Francesco Bagnaia, wat op voorhand een wervelend affiche genoemd mag worden. Marquez heeft voor twee jaar getekend.

Naar verluidt heeft de deal wel wat voeten in de aarde gehad, aangezien men Jorge Martin van Pramac door wilde schuiven naar het fabrieksteam en Marquez het Pramac-zitje wilde geven, waardoor Marquez sowieso al de beschikking zou hebben gekregen over een 2025-machine. Marquez echter zou naar verluidt te verstaan hebben gegeven met niks anders dan een fabriekszitje genoegen te nemen, of anders elders rond te kijken.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training