Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Officieel: Nederlands talent vertegenwoordigt Ferrari in F1 Academy

Het werd al verwacht, maar nu is het officieel. De Nederlandse Maya Weug zal dit seizoen te zien zijn in de F1 Academy. Ze zal daar de kleuren van Ferrari verdedigen bij het Italiaanse Prema Racing.

Maya Weug Ferrari
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

In december werd al bekend dat Ferrari 'haar dames' in 2024 in de F1 Academy zou laten rijden. Verdere details werden toen niet bekendgemaakt. 'Dames' kon alleen verwijzen naar Maya Weug en de Braziliaanse Aurelia Nobels, de enige twee dames in de Ferrari Academy.

Nu is bevestigd dat Weug daadwerkelijk namens Ferrari in de vrouwelijke raceklasse gaat rijden. De 19-jarige Nederlandse coureur zal uitkomen voor het succesvolle Prema Racing. Voor Weug wordt het het eerste seizoen in de F1 Academy, de klasse die in het voorprogramma in de F1 opereert. Elk team dat daaraan deelneemt moet minstens één auto inzetten met de kleuren van de bekende F1-teams, dus er is een kans dat Weug in het Ferrari-rood te bewonderen zal zijn, al wordt er ook gefluisterd dat Puma, een belangrijke Ferrari-sponsor, de livery voor een groot deel zal bepalen.

Weug trad in 2021 toe tot de Ferrari Academy en maakte in een paar jaar duidelijke groei door, tot het punt waarop ze in het voorbije jaar regelmatig in de top tien van het FRECA-kampioenschap te bewonderen was.

F1 Academy

Na het faillissement van de W Series werd in 2023 de F1 Academy opgericht. De raceklasse richt zich op de ontwikkeling van vrouwen binnen de autosport. Susie Wolff is de managing director van de raceklasse en is erg enthousiast over het aankomende 2024-seizoen met zeven racerondes. Daarnaast heeft de klasse nauwe banden met de F1 en financieren zij het project met 2,25 miljoen euro. Zo moeten de coureurs zelf 150.000 euro inleggen en legt de Formule 1 hetzelfde bedrag neer per coureur. Met vijftien coureurs in totaal vormt dit de financiering van 2,25 miljoen euro.

Vanaf het seizoen 2024 is het voor Formule 1-teams dus verplicht om één coureur op te geven voor de F1 Academy en voor de desbetreffende auto van de coureur een eigen livery aan te leveren. Tien van de vijftien coureurs krijgen zo steun vanuit de Formule 1-teams. De overige vijf coureurs worden ondersteund door andere raceteams.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024