Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Onenigheid over werking nieuwe update Mercedes: "Het moet nog blijken"

Mercedes nam in Monaco een grote update mee, waarmee het een nieuw begin maakte. In Spanje waren ze vervolgens met afstand het tweede beste team. Is het team van Lewis Hamilton terug? In de nieuwste RN365 F1-podcast zijn de twee vaste gasten het er niet helemaal over eens.

Russell Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alhoewel de achterstand van Lewis Hamilton op Max Verstappen 24 seconden was, wist Mercedes een mooie tweede en derde plek te veroveren tijdens de Grand Prix van Spanje. Bij de Silver Arrows was men daar blij mee en men hoopt de roerige tijden nu achter zich te kunnen laten.

In de nieuwste RN365 F1-podcast wordt besproken of Mercedes de nieuwe grote uitdager is van Red Bull. F1-analisten Ruud Dimmers en Tom Coronel zijn het er over eens dat de update een goede lijkt te zijn, maar of Mercedes nu definitief de stijgende lijn in heeft gezet, dat durft eerstgenoemde in tegenstelling tot Coronel nog niet met zekerheid te zeggen.

"Mercedes heeft een mooie upgrade meegenomen en toch wel geprofiteerd van het falen van Aston Martin", zo trapt Dimmers het bal af. Coronel valt hem in de rede. "In de race had Alonso de snelheid ook niet. Dat is dus een beetje zoeken naar waarom wel of waarom niet. Ik zie het anders: ik zie gewoon dat Mercedes een serieus stapje heeft gemaakt. Dat is het grootste probleem voor Aston Martin."

Stijgende lijn

Coronel vindt het dapper dat Mercedes na ruim een jaar de knoop door heeft durven te hakken en heeft besloten om het over een andere boeg te gooien. Hij prijst die keuze. "Wat ik vorig jaar en aan het begin van dit seizoen sneu vond voor Mercedes, is dat ze op een gegeven moment een keuze moesten gaan maken. Dat doet even pijn, maar ze hebben die beslissing wel genomen. Nu zie je dat de lijn weer stijgende is, en dan wordt het weer leuk. Dan ga je voorzichtig weer de concurrentie opzoeken in plaats van dat je veldvulling bent."

Alhoewel Dimmers het er mee eens is dat Mercedes het tweede team is achter Red Bull, wil hij zeker nog niet roepen dat de stijgende lijn is ingezet. Hij en Coronel kunnen het er niet over eens worden. "Het moet nog blijken of echt een stijgende lijn is", vervolgt hij, alvorens Coronel inhaakt: "Hoezo niet? Die feiten heb je in Spanje toch gekregen!?"

Dimmers verklaart zich nader. "Als je kijkt naar vorig jaar: de eerste races waren ze nergens, Hamilton werd in Saoedi-Arabië tiende, maar in de tweede helft van het seizoen werden ze beter. In Nederland streed Max met Hamilton en in Brazilië won Mercedes zelfs! Begin dit jaar zag je echter weer hetzelfde. Ze stonden er aan het begin niet bij en komen er nu beter bij. Daarnaast zie je dat Aston Martin steeds verder naar achteren gaat en over Ferrari hoeven we het eigenlijk niet eens te hebben. Mercedes is voor mij wel het tweede team, maar ik denk dat we het pas richting de zomer gaan zien. Nu is het eenmalig."

Het heeft volgens hem ook te maken met de andere concurrenten die verder wegzakken. "Je hebt Alonso die heel voortvarend begonnen is, maar bij zo'n team zie je toch vaker dat ze net wat verder terugzakken. Ferrari is gewoon nergens, het hele afgelopen weekend ook weer niet. Je ziet het ook aan Checo Perez: de eerste races werd hij makkelijk tweede in de Red Bull, terwijl je nu ziet dat hij worstelt om dat tempo te pakken en er voorbij te komen."

Stoer

Hoe dan ook, volgens Coronel was het altijd al duidelijk dat Mercedes het enige team zou zijn dat een echte bedreiging kon gaan vormen voor Red Bull. "Kijk naar de laatste tien jaar, de historie, dan weet je dat de bedreiging van maar een team kan komen: Mercedes. Ten eerste door de motor, ten tweede door de historie en niet te vergeten door de twee coureurs: het is een mix van alles."

"Alles klopte eigenlijk, tot aan de zwakste schakel. Als je elke keer die zwakste schakel weet te vinden, dan kan je makkelijk groeien. De andere teams, die hebben niet een, maar drie, vier of vijf zwakke schakels. Als ze er net twee gevonden hebben, dan flikkeren er weer twee andere om. Nu zie ik bij Mercedes dat de positiviteit weer terug komt, de competitie komt weer terug. Laten we eens zien hoe makkelijk of hoe moeilijk, laat ik het zo zeggen, hoe moeilijk het is om bij Red Bull te komen. Dat maakt het wel heel stoer. Volgens mij stonden er twee Mercedessen op het podiums en niet twee Red Bulls", zo sluit de autocoureur af.

De gehele podcast beluisteren? Dat kan hieronder in de audiospeler, of met beeld via YouTube.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff